Un primer Mercat de Nadal de Roses que va agradar a tothom

Mercat de Nadal de Roses
El primer Mercat de Nadal de Roses va comptar amb activitats dinamitzadores

Organitzadors, comerciants i vistants valoren positivament la celebració del primer Mercat de Nadal de Roses

Mercat de Nadal de Roses
El primer Mercat de Nadal de Roses va comptar amb activitats dinamitzadores

Un total de 9 comerços de Roses, Esther Moda Complements, La Calaixera, Strena’t, Mim’sSa Botigueta, J&A&J Sabaters, Peacot, Nixie Sunglasses i 3 rosesbags es van  implicar en el primer Mercat de Nadal celebrat a la plaça de l’Església de la Vila organitzat per l’associació de comerciants Roses Comerç.

Va ser el primer i va tenir molt bona acceptació per part de tothom, visitants, comerciants i, evidentment, organitzadors, donada la resposta que va tenir la iniciativa.
“Ha estat un idea molt maca fer una activitat d’aquest tipus a la plaça de l’Església, perquè és un lloc que queda molt cèntric i és molt acollidor”, es va sentir entre els visitants al primer Mercat de Nadal de Roses.

Una idea d’aquest tipus que no és el primer cop que s’ha portat en aquest indret. És l’exemple de la Mostra d’artistes locals amateurs de Roses, iniciativa del Pla de Barris amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, per tal de dinamitzar espais del nucli urbà, però, no va tenir continuïtat perquè després de dues edicions no va acabar de quallar. Com tampoc va tenir èxit la Fira del Voluntariat, ja que després també de dues edicions es va deixar de celebrar.

I totes dues propostes es van celebrar a la plaça de l’Església. Però sembla que el Mercat de Nadal ha entrat amb bon preu. Als visitants els va agradar, als comerciants encara més, “he venut aquí el que no hauria venut a la botiga”, va afirmar Montse Sastre, per remarcar que “hem porta qualitat, no es tracta d’una Fira Rebaixa, i els visitatns del Mercat han comprat”.

De la mateixa manera es va expressar la Clàudia Abad, la qual exposava unes ulleres de marca pròpia, Nixie, “estic contenta, ha passat força gent i he venut unes quantes”. I la Rosó Terol, Tania Solà i la Isabel Rodríguez, que regenten la botiga online 3 rosesbags de venda de bosses totalment exclusives, “no hi ha dos iguals”, 3 rosesbags, també es van mostrar encantades de la celebració d’aquest primer Mercat de Nadal de Roses, ja que van assegurar que “ens ha anat molt bé, però trobem que és la gent que volia a veure’ns al no tenir botiga física”. Totes tres van significar que “hauria estat molt bé que hi haguessin hagut més parades, per poder oferir un ventall més ampli de productes als visitants”.

L’organització, Roses Comerç, en paraules de la Vocal de l’entitat, Sílvia Ripoll, va assegurar que aquest Mercat de Nadal “ha estat una experiència molt bona per ser la primera vegada que ho fem. I donat el resultat, mirarem d’instaurar-ho cada any engrescant a més comerciants per a que vinguin a ficar la seva parada”. Una valoració positiva que va fer Ripoll com a membre de l’organització, però també com a comerciant de la parada Strena’t en assenyalar que “he tingut bones vendes”.

Activitats dinamitzadores del Mercat de Nadal

Cal assenyalar que al voltant d’aquest Mercat de Nadal de Roses es van celebrar una sèrie d’activitats per tal incentivar la seva dinamització, com van ser els inflables per la mainada que es van ubicar a la Rambla Riera Ginjolers, el Taller de dibuix a càrrec de Sa Botigueta, i les dues actuacions musicals que van tenir lloc a la mateixa plaça de l’Església. La primera al matí a càrrec de la Coral de l’institut Alexandre Delofeu de Figueres, i a la tarda, Madame Mustash va oferir la segona.