Inici Actualitat Més de 1.500 donacions en la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar...

Més de 1.500 donacions en la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”

Roses va participar activament en la campanya de donació de sang organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits

Després de recórrer 16 municipis catalans en una setmana, entre d’ells Roses,, aquest passat dissabte va finalitzar aquesta acció organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits

Roses va participar activament en la campanya de donació de sang organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits

Aquest passat dissabte va finalitzar a Caldes de Montbui, la Seu d’Urgell i Santa Coloma de Gramenet la tercera edició de la  campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, una acció especial organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per sensibilitzar sobre la necessitat de donar sang i incrementar el nombre de donacions abans de la Setmana Santa.

En total 1.564 persones han donat sang en aquestes campanyes organitzades a 16 municipis de Catalunya, entre d’ells Roses, en vuit dies. Moltes ciutats han superat el centenar de donacions, tot i la meteorologia adversa que ha deslluït els actes al carrer en diverses ocasions al llarg de la setmana.

Molts ajuntaments han volgut participar també a la campanya de forma activa dinamitzant les col·lectes. Així mateix, diverses associacions i entitats culturals de cadascuna de les ciutats visitades han col·laborat activament en la campanya, tot organitzant activitats i demostracions.

La campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, que es va inaugurar a Figueres el 25 de març amb presència del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha permès millorar les reserves de sang a Catalunya just abans de Setmana Santa, un moment en què baixen les donacions.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difonen les campanyes i el dia de la donació, les dinamitzen. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del cos.

Aquests són els resultats de les donacions i oferiments (persones que han volgut donar sang però que no han pogut per alguna raó) de tota la campanya:

POBLACIÓ DATA DONACIONS
Figueres 25 de març 172
Castellar del Vallès 25 de març 26
Malgrat de Mar 25 de març 49
Terrassa 25 de març 258
Roses 26 de març 32
Sabadell 26 de març 45
Blanes 27 de març 24
Mollet del Vallès 28 de març 66
Girona 29 de març 106
Amposta 29 de març 191
Vilafranca del Penedès 29 de març 68
Girona 30 de març 106
Tortosa 30 de març 32
Santa Coloma de Farners 31 de març 133
Caldes de Montbui 01 d’abril 57
Santa Coloma de Gramenet 01 d’abril 130
Seu d’Urgell, la 01 d’abril 39
  TOTAL 1.564
Exit mobile version