Més 100 navegants participen en una nova edició de la Travessia Roses-l’Escala-Roses de Vela

Travessia Roses-l’Escala-Roses de Vela
Moment de la sortida de la Travessia Roses-l’Escala-Roses de Vela

Una travessia que va estar marcada per la manca de vent, que va fer que el primer en arribar a Roses trigués en fer-la dues hores més que l’any passat

La Travessia Roses-l’Escala-Roses de Vela la va recuperar ara fa 11 anys el GEN Roses després de molts anys sense celebrar-se. Per aquest motiu es va crear el premi Vintage per recordar aquesta efemèride.
Aquesta dissabte, doncs, es va celebrar la onzena Travessia de Vela entre Roses i l’Escala, i la tercera que té com a punt de sortida i arribada, la Vila de Roses.
I aquesta nova edició va estar marcada per la manca de vent, “sí, ha estat  un dels anys en el que hem tingut menys vent a causa del comportament estrany de la climatologia, la qual cosa ha fet que els vents tèrmics típics de l’agost no s’hagin donat degut a que l’aigua està tant calenta que no es genera el diferencial tèrmic necessari”, va afirmar el director esportiu del GEN Roses, David Miralta.   

És a dir, que els participants a la Travessia han navegat amb una força de vent màxima de 10 nusos, el que va provocar que durés molt més del previst, “l’any passat el primer classificat la va fer en 1 hora i 31 minuts i aquest any el primer ha necessitat 3 hores i 15 minuts”.
Fins i tot, durant l’entrega de trofeus, que es va portar a terme a les 17 hores, va ser quan va arribar l’últim navegant, invertint un temps de 5 hores i 45 minuts.

Travessia Roses-l’Escala-Roses de Vela
Els guanyadors de la diferents categories amb les autoritats

Com es tradició, un cop deixada enrere la pandèmia, tots els navegants van poder gaudir d’una fideuada, després de la qual es va fer el lliurament de premis que va anar a càrrec del fundador del Grup d’Esports Nàutics de Roses, Pere Vicens, de la filla del primer president del GEN, Eloi Borràs, de l’actual, Josep Mª Isern, i de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Vero Medina.
Durant l’acte, Pere Vicens va voler recordar que “el GEN Roses existeix gràcies a la voluntat d’un grup de gent que va dir en el seu moment que a Roses havia de ser, sí o sí, un club de d’esports nàutics després de la dimissió en grup de les persones que portaven el club de vela que hi havia abans”.

Per la seva part, la regidora d’Esports va agrair “l’esforç que any rere any fa el GEN Roses en organitzar aquests esdeveniment com la Travessia Roses-l’Escala-Roses i la resposta per part del navegants en participar-hi”.  

Palmarés de la Travessia Roses- l’Escala – Roses 2022:

 • 1er Windsurf: Antonio Rodríguez (Raceboard)
 • 1er Catamarà: Karim El Karrouchi
 • 1er Vela Lleugera: Peter Müeller (Làser Radial)
 • 1er Creuer: Pere Vicens
 • Trofeu Vintage 8è Memorial Eloi Borràs: Antonio Rodríguez (Raceboard)
 • Trofeu Windsurfer 2on Memorial Cris Barceló: Javier Aranluren
 • 1er Soci del GEN: Sergi Lleó (H18)
 • 1a Fèmina: Nina Bos (H16)
 • L’últim i més esforçat: Xavier Llorens (Creuer Sunfast 17)
 • El més jove: Marc Abara (RS FEVA)
 • El més veterà: Pere Vicens (Creuer)