Més de 125 quilos de peix procedent de la venda il·legal ha confiscat la Policia Local de Roses en els darrers anys

Venda il·legal de peix a Roses
Peix comissat per la Policia Local de Roses procedent de la venda il·legal

Actualment la Policia Local ha intensificat la vigilància contra la  venda de peix il·legal amb un dispositiu especial que es mantindrà durant tot l’estiu

Venda il·legal de peix a Roses
Peix comissat per la Policia Local de Roses procedent de la venda il·legal

La venda il·legal de peix al carrer no és un fet nou a Roses, ja que es té constància que des de l’any 2013 es porta a terme aquesta pràctica fraudulenta.
I des de llavors la Policia Local ha dut a terme 58 intervencions a persones que han enxampat venent peix al carrer, en algun establiment i fins i tot trucant a les portes dels domicilis oferint la mercaderia. Cinquanta-vuit intervencions amb les corresponents denuncies que han suposat la confiscació de més de 125 quilos de peix durant aquests darrers anys.

I durant aquests dies els agents de seguretat municipal estan portant a terme un operatiu policial per tal d’evitar aquesta pràctica il·legal, que pot arribar a ser perillosa per a la salut de les persones. “Es tracta d’un dispositiu especial amb policies de paisà, ja que si van uniformats els infractors no realitzen aquest tracte de compra-venda de peix, i que només en dos dies s’hagi comissat 18 quilos de peix”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses i responsable de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Montse Mindan.

L’alcaldessa,  per evitar problemes de salut a la ciutadania ha demanat “la seva col·laboració per a que no comprin aquest peix, ja que no compleix cap normativa sanitària i, per tant, ningú garanteix que sigui apte per al consum humà”.

Es té constància que el nombre de venedors il·legals de peix no siguin més de 10 persones, algunes d’elles, però, amb clientela fixa, a les quals, després del corresponent decomís del peix (posteriorment es destruït), se’ls aixeca un acta de denúncia.

La Policia Local de Roses té previst mantenir aquest dispositiu especial durant tot l’estiu.