Més 200 navegants participen a la Travessia l’Escala-Roses de Vela

Travessia l'Escala-Roses

Participants i autoritats de Roses durant l'entrega de trofeus

El rècord de Travessia l’Escala-Roses de Vela es va baixar dels 20 minuts de navegació

Travessia l'Escala-Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, amb els participants de la Travessia i el regidor de Turisme, Fèlix Llorens, durant l’entrega de trofeus

A primera hora de la jornada es van iniciar les inscripcions per participar a la Travessia l’Escala Roses 2015. Inscripcions que es van portar a terme en tres punts diferents de l’Alt Empordà, al GEN Roses, al KiteCostabrava de la platja de la Rubina d’Empuriabrava i al Kiteextreme de Sant Pere Pescador.
Les inscripcions dels kiters de darrera hora es van realitzar al càmping La Ballena Alegre així com al Club Nàutic l’Escala, tot just quan l’expedició de navegants que aprofiten el transport en “golondrina” facilitada per l’organització van arribar a l’Escala des de Roses

I des de el CN l’Escala van sortir a les 14 hores els participants de windsurf i els vela lleugera, i de La Ballena Alegre els Kites, el que va suposar més de 118 patrons de kite, de windsurf, de vela lleugera de tot tipus, catamarans i creuers navegants, fins totalitzar la xifra de més de 200 navegants.

Marc Paré guanya i bat el rècord de la Travessia en sobre una taula de windsurf

El windsurfista del GEN Roses, campió del món Júnior de windsurf en la categoria d’eslàlom va batre el rècord de la Travessia sobre una taula de windsurf, al realitzat les 8 milles nàutiques que separen l’Escala de Roses en 19 minuts, només 15 segons més que el kiter Thierry Gayffier. A l’arribada en Marc va manifestar que “estic content per la victòria, però sobretot perquè el vent a acompanyat, cosa que s’agraeix, ja que altres anys no havíem tingut vent”. Un vent que segons el jove windsurfista “venia del sud, per la qual cosa havíem d’anar d’empopada en la direcció del vent i no el podíem aprofitar al màxim, però ha anat molt bé, ha estat molt divertit”. Paré va afirmar que aquest travessia no suposa un gran desgast físic, “no, perquè jo faig eslàlom i l’adrenalina i la pressió que tens durant els cinc minuts que dura la prova et provoca més cansament que no pas aquesta travessia, que et poses a sobre la taula i només has de navegar”, va afirmar.

I en acabar la Travessia, tants els participants que van poder pogut arribar i creuar l’arribada, com els que van recollir perquè no van donar més de sí superats per les dures condicions, es van retrobar a l’esplanada del GEN Roses per gaudir d’una fideuada mentre s’explicaven les experiències viscudes durant la navegació.

Palmarés de la Travessia ’15 l’Escala – Roses:

 • 1r Windsurf: Marc Paré
 • 1r Kite: Thierry Gayffier
 • 1r Vela Lleugera: Laurent Vigo
 • 1r Catamarà: Josep Maria Isern
 • 1r Classificat Memorial Eloi Borràs (Creuer): Jordi Batlle
 • 1r Soci del GEN: Marc Paré
 • 1a Fèmina: Anna Isern
 • L’últim i més esforçat: Adrià Parcerisas
 • El més jove: Adrià Parcerisas
 • El més veterà: Isidre Blanch / Laurent Vigo
 • Trofeu Vintage: Jordi Fraguas amb un windsurf