Més de 3.500 € recapta la XII Gala Moebius per al Congrés mèdic que se celebrarà al 2017 a Roses

XII Gala Moebius de Roses
Moment de l'actuació de Balldemar a la XII Gala Moebius de Roses

L’any vinent Roses acollirà un Congrés mèdic gràcies als diners recaptats en les Gales Moebius dels darrers anys

Gala Moebius de Roses
Moment de l’actuació de Balldemar a la XII Gala Moebius de Roses

L’Associació Catalana de Moebius ha realitzat des del 2002 gales o festes amb l’objectiu de recaptar fons que sempre anaven destinats a la Fundació Moebius Espanya per tal de finançar el projecte del doctor Antonio Pérez Aytés, especialista en la Síndrome de Moebius que volia investigar sobre l’origen d’aquesta malaltia. Un projecte que es va poder endegar gràcies als rosincs i rosinques, que amb la seva assistència a les diferents gales, de tal manera que es pot dir que Roses ha finançat exclusivament el projecte del doctor Pérez Aytés.

Però l’Associació Catalana de Moebius, amb la seva presidenta al capdavant, Anna Mª Expósito, va decidir l’any 2013 que a partir de llavors els diners que es recaptessin anirien dirigits a organitzar un Congrés mèdic sobre Moebius amb l’assistència de doctors especialistes en aquesta malaltia.

I va ser l’any 2013 quan l’Anna Maria ho va anunciar durant la festa benèfica que es va celebrar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola. Llavors va dir que se celebraria el congrés l’any 2015, però no va ser possible, però ara amb els diners recaptats i la donació de 6.000 € que va fer l’Anna Marés ja es té el pressupost adient per organitzar un esdeveniment mèdic com cal. I com va dir l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que un any més va estar al costat dels Moebius durant la XII Gala Moebius celebrada aquests passat dissabte al Teatre Municipal de Roses, “hem trigat més temps del que volíem, però, per contrapartida, serà millor celebrar-ho al 2017 perquè avui dia hi han metges que han avançat molt pel que fa a la Síndrome de Moebius, i esperem que el Teatre estigui ple de metges d’arreu del món per a que posin en comú tots els seus progressos al voltant d’aquesta malaltia”.
I sí, serà millor celebrar-ho l’any vinent, perquè amb els més de 3.500 euros, per ser exactes 3.505, que es van recaptar ajudarà a organitzar un congrés mèdic com cal sobre Moebius. “Uns diners que es van aconseguir gràcies a les entrades, a la venda de diferents objectes i estris que es va fer al vestíbul, a la venda de números per als sortejos i al servei de bar”, va dir la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, la qual dóna “les gràcies a tothom, a les acadèmies de dansa i als artistes que van participar, a l’Ajuntament de Roses pel seu recolzament en tot, als establiments de Roses que gràcies a ells podem fer els sortejos i, sobretots, als pares, mares i familiars, que han fet possible amb la seva assistència tots aquests anys que el congrés mèdic sigui una realitat l’any vinent”.

XII Gala Moebius

XII Gala Moebius de Roses
El Gim-Ros Club Roses Centre de Dansa tot just abans de la seva actuació a la XII Gala Moebius

La XII Gala Moebius es va celebrar, com l’any passat i amb bon criteri, en dues sessions per tal que tots els pares, mares i familiars poguessin veure als seus fills i filles amb comoditat. Presentada per la voluntària de l’Associació Catalana de Moebius, l’Àngel Ros, es va iniciar amb un text llegit per l’Anna Mari fent una metàfora amb la preparació d’un viatge previst a Itàlia (naixement d’un Adam sa) i que va acabar a Holanda (naixement de l’Adam amb Moebius), descobrint, però que tots dos països, tot i ser diferents, són igual de magnífics i meravellosos.

I tot seguit de les paraules de la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, en Carlos Moriana, un noi de Madrid ple d’energia que pateix la Síndrome i que va presentar a Roses un altre curtmetratge fer completament per ell, “Padres e hijos”. Treball cinematogràfic en el que en  3 minuts va reflectir la imatge de la societat d’avui dia, que més que éssers humans, semblem androides.

I després del curtmetratge de Moriana es va encetar la Gala pròpiament dita amb les actuacions en la primera sessió de l’Escola de Dansa Mònica Lucena amb els joves de l’associació Altem, l’Acadèmia de Dansa Dany’s, l’Escola de Dansa Ana i Sara Garcia, l’Escola de Dansa Gabriela Martín, l’Associació Balldemar amb les seves danses tradicionals, que actuava per primer cop en aquesta gala i el Club Gimnàstica Rítmica Gemma, acabant aquesta primera sessió amb la màgia i humor de ‘Simplemente Pepe’.

I una hora després, amb el teatre ple les acadèmies que van actuar van ser l’Escola de Dansa Sílvia Busquets, la de Jazz Cadaqués, l’Escola d’Art Coreogràfic Liliane Augé, el Centre MEF i el Gim-Ros Club Roses Centre de Dansa.
El grup de flamenc Jarapa Live Flamenco va posar el punt i final a una gran Gala de Moebius.

Assenyalar que l’Ajuntament va estar representat per, a part de l’alcaldessa Mindan, pel regidor de Benestar Social, Marc Danès, que va ser-hi totes dues sessions, pel regidor d’Esports, Juan M. Fernández, que gairebé acaba amb les existències de tot el que hi havia a la venda al vestíbul, i d’altres tant de l’equip de govern com de l’oposició, en aquest cas d’ERC i C’s.