Més de 5.000 kg d’aliments es recullen al Gran Recapte d’estiu a Roses

Gran Recapte d’estiu a Roses
Voluntaris del Gran Recapte d’estiu al supermercat Condis de Roses

Una quantitat d’aliments en proporció superior a l’any passat ja que només s’ha fet en 3 supermercats

Gran Recapte d’estiu a Roses
Voluntaris del Gran Recapte d’estiu al supermercat Condis de Roses

Que som solidaris de mena a Roses es de sobres sabut. Solidaris tant els rosincs i rosinques com els turistes que hi són a Roses durant aquets dies d’estiu.
I la mostra més palpable d’aquesta afirmació són els més de 5.000 quilos, concretament, 5.010, que es van recollir el passat divendres i dissabte en el Gran Recapte d’aliment d’estiu dins la campanya ‘La fam no fa vacances’, organitzada a la Vila per Càritas Roses i el Centre de Distribució d’Aliments, CDA.

És una xifra inferior a la de l’any passat, quan es van recollir 7.847 quilos, “però en proporció és superior, ja que enguany només s’ha pogut fer en tres supermercats – el Condis de la Gran Via, el Caprabo de la C-260 i el Mercadona-, a causa de la manca de voluntaris perquè el fet de treballar els ha impedit col·laborar, quan l’any passat es va fer en 6 centres comercials d’alimentació, així que la valoració només potser que positiva, per la qual cosa vull agrair tant la col·laboració dels pocs voluntaris que van haver de fer un munt d’hores als supermercats com la gran solidaritat dels  veïns i veïnes de Roses i, com no, també s’ha de dir la dels turistes”,  ha afirmat el coordinador del Centre de Distribució d’Aliments de Roses, Pere Bohigas.

L’aliment que més demanava en aquest recapte va ser oli, ja que “degut al seu encariment, l’Estat no ho compra i la Unió Europea no el pot enviar”, ha assenyalat Bohigas. Un producte de primera necessitat del qual es van recollir “al voltant de 300 litres, i de llet, també molt necessària per a la mainada, s’han recaptat uns 900 litres”, ha dit el coordinador del CDA. La resta de productes han estat pasta i arròs, dels quals en tenim molt, però no hi ha problema, perquè en tenir un període de caducitat molt alt ja sortirà tot”, ha afirmat Bohigas.