Més de 600 estudiants de secundària recorden les víctimes de l’Holocaust a Terrassa i La Jonquera

Dia Internacional de Commemoració a les Víctimes de l’Holocaust

Els dos actes comptaran amb la una conferència de Nora Gaón, responsable del servei educatiu i de l’arxiu de parla hispana de Beit Lojamei Haguetaot d’Israel

Dia Internacional de Commemoració a les Víctimes de l’Holocaust Amb motiu del Dia Internacional de Commemoració a les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, designat el 27 de gener per les Nacions Unides, el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència – a través del Memorial Democràtic i el Museu Memorial de l’Exili (MUME)- i el Departament d’Ensenyament organitzen dos actes per a estudiants  de 4t d’ESO i Batxillerat que tenen per objectiu recordar les víctimes de l’Holocaust.
Els actes es faran a Terrassa (Vallès Occidental) i a La Jonquera (Alt Empordà) i tenen en comú el lema “Com pot seguir la vida?”. amb motiu del Dia Internacional de Commemoració a les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, designat el 27 de gener per les Nacions Unides.

El 30 de gener a La Jonquera

A Terrassa, l’acte El dilluns 30 de gener a les 10.00h, el Grup de treball Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà, impulsat pel Departament d’Ensenyament i el Memorial Democràtic visitaran el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera i participaran en diverses activitats programades per recordar les víctimes de l’Holocaust, tant al mateix museu com a la Sala Societat de La Jonquera.

L’acte comptarà amb la presència del director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas; el director del Museu Memorial de l’Exili, Jordi Font, i el secretari del Consell Escolar de Catalunya, Jesús Moral.

Nora Gaón i Pilar Cabratosa, filla d’un deportat a Gusen i exiliada, oferiran una conferència i conversaran amb els joves. També es projectarà la pel·lícula documental Nit i boira, d’Alain Resinais. 

Commemoració al Parlament de Catalunya

El Memorial Democràtic ha col·laborat també amb el Parlament de Catalunya en el seu projecte educatiu en record de les víctimes de l’Holocaust. Els estudiants de sis centres educatius el presenten aquesta tarda al Parlament. Ho fanen el marc de l’acte institucional del Dia internacional de commemoració a les víctimes de l’Holocaust, que comptarà amb l’assistència del conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva.