Més de 65 bars, restaurants i altres locals de restauració participaran a la III Ruta de les Tapes de Roses

Ruta de les Tapes de Roses

Enguany, a part del premi a la millor tapa escollit pels ciutadans, hi haurà un altre atorgat per un jurat professional gastronòmic

Ruta de les Tapes de RosesJa són més 65 establiments, entre bars, restaurants i altres locals de restauració els que han formalitzat la seva inscripció per participar a la III Ruta de les Tapes. Una xifra que triplica gairebé la de la primera edició quan van ser 25 els establiments que hi van participar, i supera amb escreix els 51 que van formar part de la segona edició d’aquesta proposta gastronòmica de Roses.
Un nombre d’inscrits que ha estat valorat molt positivament pel regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, ja que “demostra que els establiments tenen ganes de participar en un esdeveniment com aquest, en ser conscients que és una proposta en la que la ciutadania hi participa de manera molt activa”.

La III Ruta de les Tapes es portarà a terme entre el 6 i el 15 d’abril, és a dir, 10 dies, els mateixos que en les dues anteriors edicions tot i que hi gairebé el triple de tapes a tastar “perquè en les reunions amb els restauradors es va acordar que l’actual model funciona i per tant es continuarà mantenint els mateixos dies i el mateix format”, ha explicat Llorens.

Jurat professional gastronòmic

I de les reunions entre el regidor de Promoció Econòmica van sortir dues novetats principals.
La primera té a veure amb el premi a la Millor Tapa. En les dues anteriors edicions el jurat popular, és a dir, els mateixos participants que degustaven les diferents tapes, atorgaven aquest guardó que “continuarà sent el principal, perquè al final el que es tracta és d’agradar al consumidor”.
Però, enguany, hi haurà un segon premi a la millor tapa, que serà atorgat per un jurat professional de la gastronomia que “encara està per concretar, el qual valorarà la part més tècnica de la tapa i la seva elaboració”, ha desvetllat el regidor de Promoció Econòmica.

I la segona de les novetats és que cada establiment de la Ruta de les Tapes haurà “de definir quin vi de la DO Empordà acompanyarà la tapa que servirà per tal que els ciutadans i participants puguin fer una millor selecció de les tapes que vol degustar”, ha explicat Llorens.

Tot i això, tot i que dependrà dels restauradors, es podrà oferir una beguda que no té perquè ser específicament un vi.