Fira de la Rosa de Roses

Més de 9.000 € recapta el Club Atletisme Roses amb la Cursa de la Dona en favor de la Fundació Roses Contra el Càncer

X Cursa de la Dona de Roses
Moment de la sortida dels 1.000 partiicipants de la X Cursa de la Dona de Roses

El desè aniversari de la Cursa de la Dona va esdevenir un èxit absolut de participació i organització aconseguint milers i miler d’euros per lluitar contra el càncer

X Cursa de la Dona de Roses
Moment de la sortida dels 1.000 partiicipants de la X Cursa de la Dona de Roses

El Club Atletisme Roses s’havia proposat arribar als 1.000 participants per celebrar el desè aniversari de la Cursa de la Dona. Una fita que es va aconseguir dos dies abans del previst, per la qual cosa divendres es van tancar les inscripcions.

I mil persones van aportar 9 € per poder participar. Ningú va esperar més tard, quan les inscripcions ja pujaven a 12 euros. Bé, si que alguns sí que ho van fer, d’esperar-se fins al darrer moment, però ja no es van poder inscriure.

Així, enguany, la Cursa de la Dona va establir dos rècords, un pel que fa al nombre de participants, superant els més de 700 aconseguits l’any passat, i l’altre pel que respecte a la recaptació, ja que es van superar els 9.000 euros amb només 1.000 participants.
Quantes proves a benefici del càncer poden dir això?

La Cursa de la Dona la va crear el Club Atletisme Roses per impulsar la pràctica de l’esport entre la ciutadania, a la vegada que ajudar a la lluita contra el càncer mitjançant la Fundació Roses Contra el Càncer, entitat que any rere any, des de fa 10, rep la totalitat de la recaptació de les inscripcions, des dels 800 euros del primer any, 2008, fins als 9.000 d’enguany. Reiterem, quantes proves a benefici del càncer amb ‘només’ 1.000 atletes poden dir això?

Per tant, es pot afirmar que la X Cursa de la Dona de Roses va esdevenir “després d’haver aconseguit la fita que ens van marcar de 1.000 participants, i de sentir el que diu la gent podem dir que ha estat un èxit”, va afirmar Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses, entitat organitzadora de la prova.

Un èxit de participants i un èxit també de recaptació, ja que com hem esmentat de 9.000 euros pels 9 que van aportar cadascú dels mil atletes, però que segurament seran més, ”ja que han hagut aportacions d’entitats col·laborades que fan les seves aportacions envers la causa, i que encara les hem de comptabilitzar”, ha assenyalat Sastre.
I també va ser un èxit de públic, ja que en canviar el recorregut habitual per passar, enguany, per dins la Ciutadella després de creuar la Vila per l’Avinguda de Rhode, molta gent va ser testimoni de la prova.
Com testimoni va ser la Colla Gegantera de Roses, que aprofitant la seva presència a la Rambla Riera Ginjolers amb motiu de la XX Fira d’Entitats van animar al corredors al seu pas per l’Avda de Rhode en confluència amb la Rambla.

Aquest nou recorregut, passant per la Ciutadella, va agradar als participants, i més quan per dins del recinte emmurallat hi havia personatges de l’època greco-romana que els hi donaven la benvinguda. Un nou traçat que “decidirem si el tornem a repetir després de celebrar una junta amb tots els socis del club”, va especificar el president del Club Atletisme Roses, el qual va voler “agrair a tothom, participants, col·laboradors i patrocinadors l’haver aconseguit que la X desena Cursa de la Dona de Roses hagi estat un èxit. Gràcies”.

Pel que fa a la part esportiva, destacar que la cursa la va guanyar Laura Torres, amb un temps de 20:37, una corredora de tan sols 14 anys del club RUA (Ripollet Unió Atletica) i molt vinculada a la cursa, doncs el 2015 va ser segona i el 2014 amb 12 anys va ser la guanyadora absoluta.
En segona posició va entrar la Nerea Martínez, del Club Atletisme Roses amb un temps de  22:29 i en tercera posició la Margarett Pacheco amb 23:40.

Al final de la Cursa es va fer entrega dels corresponents premis per categories a les dones, així com un munt d’obsequis, gentilesa dels col·laboradors, entre els participants.

[fsg_gallery id=”335″]