Més d’11 tones d’aliments es recullen a Roses en el Gran Recapte

Gran Recapte d'Aliments
Voluntaris de Càritas en diferents supermercats de Roses durant el Gran Recapte d'Aliments

En total van ser 11.308,89 kg d’aliments els que els ciutadans van donar solidàriament durant el Gran Recapte d’Aliments a Roses, el que significa un increment del 12% respecte a l’any passat

Gran Recapte d'Aliments
Voluntaris de Càritas en diferents supermercats de Roses durant el Gran Recapte d’Aliments

Un total de 12 supermercats de Roses s’han implicat enguany en el Gran Recapte d’Aliments, per la qual han estat 140 voluntaris els que s’han repartit entre els establiments comercials del Mercadona, els dos Bon Preu, el Caprabo de dins la població, el Carrefour, els dos Condis i el Lidl. “Ens haurien ha fet falta 200 per cobrir-los tots, però no ha estat possible, i gràcies a que alguns van repetir torn és com si  haguessin participat 180 voluntaris”, ha afirmat el president de Càritas Roses, Enric Ferré.

I tot aquesta manca de voluntaris, els dos supermercats del Spar, el dos del Dia i el del Bon Àrea, també van participar al Gran Recapte, ja que Càritas va deixar una caixes als establiments explicant-les als treballadors el motiu i que fossin ells mateixos qui diguessin als client si volien participar en aquesta causa solidaria donant un aliment.

I tot plegat va fer possible que la ciutadania de Roses, així com els visitants, donessin més d’11 tones d’aliments, concretament 11.308,89 kg, “el que significa un increment del 12% respecte a l’any passat, per la qual cosa estem molt i molt contents”, ha expressat Ferré, el qual ha volgut “agrair a tothom la seva participació al Gran Recapte i, sobretot, a tots els ciutadans que desinteressadament han donat un aliment per aquells que ho necessiten”. El president de Càritas tampoc s’ha volgut oblidar de la Brigada Municipal de l’Ajuntament de Roses, ja que “han portat a terme un treball descomunal portant totes les caixes des dels respectius supermercats fins al Centre de Distribució d’Aliments”.

Com a dada anecdòtica assenyalar que als supermercat Dia, un dels que no hi van haver voluntaris i es van deixar les caixes per a que la gent hi posés menjar no es va recollir cap aliment. Una dada que el president de Càritas treu importància en assenyalar que “els treballadors, en ser tots de fora, no van entendre el motiu de la campanya, i per això la gent com no ho sabia, no va donar”.