Suquet de peix de Rose

Més de 1.000 euros es recapten a benefici de Càritas durant els primers actes de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2015
Els Pescadors de Roses durant la Cantada d'Havaneres de la Festa Major a benefici de Càrites

La Missa Oikoumene i la Cantada d’Havaneres de diumenge van servir també per ajudar als més necessitats de Roses a travès de Càritas

Festa Major de Roses 2015
Els Pescadors de Roses durant la Cantada d’Havaneres de la Festa Major a benefici de Càrites

Durant la celebració, el passat diumenge, de la Missa Oikoumene els feligresos va aportar 729 euros, i durant la posterior Cantada d’Havaneres els amants de la música marinera van donar 325 per fer un total de 1.054 € que aniran destinats a Càritas Roses per ajudar als més necessitats.

Van ser els primers actes de les més de 40 activitats que se celebraran per la Festa Major de Roses. Actes que des de l’any passat, i a iniciativa del rosinc Joaquim Prats han esdevingut en solidaris.

En Prats, el qual porta tota una vida dedicada al seu poble, Roses, i per la qual cosa va ser guardonat amb la Dracma de Plata ara fa tres anys, en fa un que va decidir recuperar la Cantada d’Havaneres per la Festa Major de Roses, que no se celebrava des de la dècada dels 70.

Així, l’any passat, després de la Missa internacional Oikoumene que obre els actes de la Festa Major, van actuar Els Pescadors de Roses, grup del qual en Prats és el tenor. Però va ser una Cantada d’Havaneres un xic especial ja que se li va donar un caire benèfic, solidari, per la qual cosa es van posar unes caixes a l’escenari per a que la gent donés, si així ho volia, el seu donatiu. I es van recaptar més de 400 €.

I aquest passat diumenge la Cantada d’Havaneres es va tornar a fer després de la Missa Oikoumene oficiada pel Bisbe de Girona.

Un espectable musical en el que a banda de Els Pescadors de Roses enguany també van actuar els músics de Cavall Bernat, grup d’havaneres fundat el 1965 pel mestre Josep Lluís Ortega Monasterio, compositor, entre d’altres, de la cèlebre havaners “El meu avi”.

En total es van sentir a la plaça de l’Església, plena de gom a gom, disset cançons, 5 interpretades pel grup local, 10 pels músics visitants i dues finals que tocar i cantar conjuntament Cavall Bernat i Els Pescadors de Roses.