Més de 1.300 entrades venudes per veure Els Amics de les Arts al Festival Sons del Món

Sons del Món

El regidor de Cultura de Roses, Marc Danés, i el director de Promo Arts Music, Xavi Pascual, presentant Sons del Món

Sons del Món combina música, gastronomia i enologia

Sons del Món
El regidor de Cultura de Roses, Marc Danés, i el director de Promo Arts Music, Xavi Pascual, presentant Sons del Món

El Festival Sons del Món finalitza la seva primera etapa al conjunt monàstic de Vilabertran enregistrant un ple absolut amb els concerts dels artistes Jorge Drexler i Marina Rossell. L’èxit en l’inici de la proposta musical en catamarà per la badia de Roses i el bon ritme en la venda d’entrades dels concerts que tindran lloc durant les properes setmanes a la Ciutadella, auguren un gran èxit per a l’edició 2012 d’aquesta proposta que combina música, gastronomia i enologia en un entorn de luxe.

A l’equador del Festival Sons del Món, Xavier Pascual, director de Promo Arts Music, i Marc Danés, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roses, han fet balanç del desenvolupament de la primera etapa del certamen celebrat a Vilabertran. Jorge Drexler i Marina Rossell assoliren en els seus respectius concerts el ple absolut, omplint l’aforament de 550 assistents del conjunt monàstic.

En l’apartat gastronòmic, destaca també la realització de 150 serveis de sopar per dia i les 1.200 copes de vi servides durant els concerts a proposta d’un dels millors someliers del món, Roger Viusà. Com ha destacat Pascual, “aquest fet reflexa que en tan sols cinc edicions del Sons del Món, el públic s’ha fet seva la filosofia del festival, l’ha entès perfectament, i en gaudeix tant de l’apartat musical, com de l’oferta enològica i gastronòmica”.

L’inici de l’etapa rosinca del festival va tenir lloc el passat divendres amb el primer concert “Sons del Món sota les estrelles”. L’esplèndida nit de divendres permeté al centenar d’assistents gaudir d’un recorregut a bord d’un catamarà fins a Cap Norfeu, disfrutant de música en directe i d’un còctel elaborat especialment per a l’ocasió. La resposta a aquesta iniciativa, que es realitza per primer cop en el marc del festival, ha estat tant bona, que les places per a les sortides dels propers 13 i 20 de juliol ja estan exhaurides, i tan sols queden una vintena per a la del dissabte 26 de juliol.

Pel que fa al concert d’Els Amics de les Arts del proper dissabte (14 de juliol, Ciutadella de Roses), a data d’avui comptabilitza ja més de 1.300 entrades venudes, mentre que el ritme de venda de les propostes de Manuel Carrasco (21 de juliol) i Love of Lesbian (27 de juliol), es mantenen també a molt bon ritme.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, ha manifestat també el fet que “l’arrelament del Festival Sons del Món al municipi de Roses, on es realitza per tercer any consecutiu, és cada vegada més notori, tal i com demostra tant l’èxit de públic assolit en cada edició, com el fet que els establiments i serveis rosincs estiguin col•laborant cada cop en major mesura en l’oferta complementària que proposa el festival”.

En aquest sentit, una altra novetat per a aquesta edició, és la proposta que s’està acabant de perfilar per al dia del concert del grup Love of Lesbian, on, pensant en el públic de comarques barcelonines que es desplaci fins a Roses, es preveu oferir un servei complementari d’excursió amb segway, còctel a primera línia de mar i sopar.

“El Festival funciona –ha conclòs Marc Danés- i en cada nova edició demostra el potencial que té com a eina promocional del municipi, la capacitat de retorn que té per a Roses, i que la idea cultura i patrimoni combinats amb gastronomia i enologia, agrada”