Més de 1.500 persones participen en les Jornades Europees del Patrimoni organitzades per Roses i el Consell Comarcal

Jornades Europees del Patrimoni

Visita guiada al Castell de la Trinitat / Foto: arxiu

1.124 persones van participar a les visites guiades de Roses i unes 400 en les activitats que va realitzar el Consell a Peralada i Sant Llorenç de la Muga

 Jornades Europees del Patrimoni
Visita guiada al Castell de la Trinitat / Foto: arxiu

La Ciutadella de Roses i el Castell de la Trinitat han rebut al llarg del passat cap de setmana un total de 1.124 visitants que han volgut conèixer de primera mà el patrimoni rosinc, amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni.

Les dues jornades de portes obertes celebrades els dies 10 i 11 a ambdós recintes monumentals van atreure un total de 998 persones, mentre que 126 visitants van participat en algunes de les visites guiades organitzades al llarg del cap de setmana en els dos espais.

Unes 400 persones participen en les activitats organitzades pel Consell Comarcal

Per la seva banda, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va participar, un any més, en les Jornades Europees del Patrimoni que es van celebrar del 10 al 12 d’octubre a Catalunya i que va coordinar el departament de Cultura de la Generalitat. L’objectiu de les jornades és el d’apropar al ciutadà el patrimoni cultural del país. Totes les activitats que s’hi van desenvolupar van ser gratuïtes.

En el marc d’aquestes jornades, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va organitzar aquest any l’activitat “Nuclis medievals amb música”, amb el suport dels ajuntaments de Peralada i de Sant Llorenç de la Muga. En total, entre les visites guiades i els concerts posteriors, hi van participar unes 400 persones.

Així, el diumenge dia 11, a partir de les 17 hores, a Peralada, es va fer la visita “Ruta literària Ramon Muntaner”, amb 75 participants, i posteriorment l’orquestra Versatile del Casino Menestal Figuerenc va oferir un concert de música a la sala Miquel Mateu del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, amb 170 assistents.

L’endemà, dilluns dia 12, a Sant Llorenç de la Muga, es va fer una visita guiada al nucli medieval fortificat, a partir de les 17 hores, amb 65 participants. I a continuació es va oferir un concert a càrrec de Jove Orquestra de Figueres, a l’església parroquial amb un centenar d’assistents.