Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Més de 10.000 € recapta la Nit Solidària del Grup Terraza per a la Fundació ALTEM

Nit Solidària de Roses
D'esquerra a dreta: l'alcaldessa de Figueres, el gerent del Grup Terraza, el president de la Diputació de Girona, el president de la Fundació ALTEM i l'alcalde de Roses amb el vehicle elèctric adquirit per les aportacions solidàries

Un centenar de persones van assistir al sopar, a banda dels que han fet aportacions a la fila zero, encara oberta a col·laborar

La Nit Solidària organitzada aquest passat divendres pel Grup Terraza va esdevenir un gran èxit, assolint tots els objectius previstos, ja que es van recaptar, fins al moment, més de 10.000 euros, que aniran destinats a la seva totalitat a la Fundació ALTEM de l’Alt Empordà, que treballa per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental. Els diners s’han destinat, concretament, a l’adquisició d’un cotxe elèctric, que servirà perquè les persones que ara viuen a la nova residència de Roses es puguin desplaçar als seus llocs de treball de Figueres.

Aquesta iniciativa, que es va celebrar a l’Hotel Spa Terraza, va consistir en un sopar solidari, previ un generós i suculent aperitiu, i va finalitzar amb una festa amb la DJ Lia Jensen. Un centenar de persones, entre les que hi havia l’alcalde de Roses, Joan Plana, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, i l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó,  van assistir al sopar, tot i que a banda, hi va haver una fila zero per les persones que no van poder assistir i van voler fer les seves aportacions. Són moltes les persones que ja han fet aportacions i aquesta possibilitat encara està oberta fins a final d’any. Han estat més de 25 empreses les que han col·laborat amb el Grup Terraza i que han donat suport i s’hi han implicat també institucions.

A l’hora dels parlaments, l’alcalde de Roses, que va ser convidat a encetar-los, va assenyalar que “ens fa molt il·lusió ser en aquí, sobretot per la tasca conjunta que hem fet amb la Fundació ALTEM, la qual ja és a Roses des de fa temps, ara ha posat un peu a la Vila físicament amb un pis que ajudarà a un grup de persones tenir les eines necessàries per tenir una vida digna, una vida autònoma i una vida en condicions. I per celebrar aquest fita, que esperem dir que és històrica, cal celebrar també que el Grup Terraza  hagi decidit iniciar aquest sopar solidaris, sent la primera entitat beneficiaria la Fundació ALTEM”.

L’impulsor de la Nit Solidària i gerent del Grup Terraza, Miquel Gotanegra, va voler agrair “la gran resposta que hi ha hagut, un fet que demostra la gran solidaritat de les comarques gironines. Ens havíem marcat uns reptes i s’han aconseguit del tot en aplegar un centenar de persones. Estem molt contents de poder haver fet aquesta aportació i del suport que hem pogut donar a la Fundació ALTEM, que fa una tasca excel·lent per ajudar a les persones amb discapacitat a integrar-se i a contribuir a la seva felicitat”. Gotanegra també va remarcar “la implicació de tot l’equip del Grup que ha fet possible tirar endavant aquesta iniciativa”

Per la seva part, el president de la Fundació ALTEM, Manel Toro, va agrair, en primer lloc, a “Miguel Gotanegra, la família de l’Hotel Terraza i tots els seus col·laboradors per tot l’entusiasme i afecte que han posat en organitzar aquesta vetllada”, per recordar tot seguit, que “és la tercera empresa de Figueres i dona feina a més de 250 persones, moltes de les quals amb discapacitat”. Manel Toro també va destacar que “aquest acte té com a missió principal ajudar als empresaris i societats a vèncer les reticències a l’hora de contractar a persones amb discapacitat intel·lectual” i no va voler deixar fer referencia a un informe publicat a Catalunya que diu que “de les persones amb discapacitat intel·lectual que estan en edat de treballar només un 17% cobren un salari, i aquest notòriament inferior a la resta de treballadors”.
No és el cas del Grup Terraza, on des de fa anys col·labora inserint tant jardiners com treballadores a la cuina i a la bugaderia i a altres serveis, a les seves empreses. “Estan fent una tasca fantàstica, s’impliquen molt, estan molt motivats i se senten orgullosos de la seva feina”,  va explicar Miquel Gotanegra, per afegir que “la gran sort del territori és que la Fundació ALTEM i entitats com aquesta existeixin”.

Per últim, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va significar que “totes els institucions i fundacions gironines neixen d’una colla de pares que s’uneixen pel benestar dels seus fills i filles de cares, entre d’altres aspectes, a la integració a la societat, ja que les administracions no els podia oferir això en el seu moment, i no podem fer res més que aplaudir-los i donar-les les gràcies, com donar les gràcies al patronat de la Fundació ALTEM, la família Gotanegra i tota la gent de l’Alt Empordà que col·labora amb l’ALTEM d’una manera o altra”.

Grup Terraza porta a terme durant l’any diferents accions solidàries, com són les col·laboracions amb Càrites de Roses, l’Associació Contra el Càncer i Creu Rosa. La Nit Solidària és un pas més dins el marc de la responsabilitat social corporativa del Grup.

La vetllada va finalitzar amb un còctel durant el qual es va realitzar un sorteig on va tenir una col·laboració especial, el mestre forjador i escultor de la Sagrada Família, Enric Pla Montferrer, que va fer entrega d’una escultura, una rèplica que va realitzar en homenatge a Lluís Companys. També es van obsequiar amb dues experiències d’oci, una a l’Hotel Palace de Barcelona i la segona al mateix Hotel Terraza

Sobre Hotel Terraza. Terraza  Grup de Roses, empresa familiar creada el 1935, està format per l’Hotel Terraza (85 habitacions), 1935 Hotel & Apartaments (20 places hoteleres i 14 places d’apartaments), el càmping Salatà, i Apartaments Terraza, amb apartaments a Figueres i a Roses. El grup  té un centenar de treballadors i disposa en total d’unes 1.200 places d’allotjament.

Sobre Fundació ALTEM. Fundació ALTEM és una entitat fundada el 1968, per atendre a les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de l’Alt Empordà. En l’actualitat atenen més de 800 persones vulnerables en una vintena de serveis, que poden ser d’atenció diürna i d’atenció residencial. Fundació ALTEM a més ofereix serveis a empreses des del seu Centre Especial de Treball, empresa protegida que ofereix oportunitats laborals a persones discapacitades.