Més de 10.000 infants i joves participen aquest any en les activitats d’estiu organitzades a l’Alt Empordà

Activitats d'estiu Alt Empordà

És una xifra rècord tant d’inscripcions com d’oferta de lleure en les activitats coordinades pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Activitats d'estiu Alt EmpordàEl Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà coordina els casals d’estiu, colònies, camps de treball, rutes itinerants i campaments que s’organitzen aquest any a una cinquantena de municipis de la comarca. La majoria de les activitats de lleure que s’han programat es desenvolupen entre els mesos de juliol i agost i està previst que aquest any acullin més de 10.000 infants i joves d’edats compreses entre els 3 i els 18 anys.

Avui divendres, quan ja s’han tancat pràcticament totes les inscripcions a les diferents activitats, i per tant, les variacions a partir d’ara seran mínimes, hi havia registrada la participació de 1.089 infants i joves.
En relació a l’any passat, el volum global d’inscripcions ha crescut en la majoria d’activitats ja que al 2013 es va a arribar a 8.175 participants. En el cas dels casals, que són unes activitats integrades bàsicament per nens i nenes de la comarca, també s’ha registrat un augment, al passar de 3.778 infants al 2013 als 4.514 d’enguany, després d’uns anys de descens provocats previsiblement per la incidència que la crisi econòmica tenia entre les famílies.

Pel que fa als campaments, colònies, rutes i camps de treball, les xifres de participants també són superiors. Aquestes activitats es nodreixen, sobretot, de joves procedents d’arreu de Catalunya i la demanada ha crescut, el que evidencia que volen venir a passar uns dies d’estiu a la comarca i gaudir del seu paisatge. En total, s’organitzen 254 activitats durant aquests mesos a l’Alt Empordà. Tant la xifra d’inscripcions com l’oferta de lleure representen un rècord.

Així, el resum de les activitats infantils i juvenils d’estiu que s’organitzen aquest any a l’Alt Empordà és el següent (entre parèntesi hi figuren el nombre d’activitats organitzades en cada apartat):

  • Casals d’estiu: 4.514 participants (82)
  • Campaments: 2.021participants (65)
  • Camps de treball: 239 participants (10)
  • Colònies: 2.227 participants (38)
  • Rutes: 1.088 participants (59)