Més de 100 nedadors a la Lliga Benjamí i Pre-Benjamí de Roses de natació

Piscina Municipal de Roses
La Piscina de Roses es va omplir de nedadors/es i públic durant la competició

La Piscina de Roses va acollir una competició de natació organitzada pel GEN Roses

Piscina Municipal de Roses
La Piscina de Roses es va omplir de nedadors/es i públic durant la competició

El passat dissabte a la tarda a les instal·lacions de la piscina municipal, el GEN Roses va organitzar la competició de natació de les categories Benjamí i Pre-Benjamí, amb la participació d’un total de 112 nedadors i nedadores.

Un esdeveniment esportiu que té la finalitat d’iniciar als més petits en el món de la competició, a la vegada que forma part dels requisits per poder a optar a competir al Campionat de Catalunya. Els nedadors que volen participar al Campionat han de sumar-se a diverses proves de la Lliga Benjamina / Pre-Benjamina i la d’aquest dissabte era una d’aquestes.

Van participar un total de 7 clubs, el GEIEG amb 28 nedadors, el CN Banyoles amb 24 nedadors, el, CN Figueres amb 14 nedadors, el CN Lloret de Mar amb 20 nedadors, el CN Riembau amb 8 nedadors, el Club Waterpolo Anglès amb 9 nedadors i el club amfitrió, el GEN Roses, amb 9 nedadors.

La competició va consistir en organitzar els nens i nenes per carrils, tot fent una barreja de tots els clubs i per edat, que determinava si nedaven 25m o 50m de crol, peus de crol o papallona. Als primers classificats de cada ronda se’ls van donar 4 punts, als segons 3 punts, i als tercers classificats, 2 punts. La resta s’emportava 1 punt per a sumar al seu carril. En cada una de les sèries, els nedadors feien 2 rondes cadascun, així que van nedar un mínim de 4 piscines.

El més important de la jornada, però, va ser introduir que pretén introduir a la competició als esportistes més petits, per a que així aprenguin a controlar els nervis i la tensió que els genera el fet de competir contra altres nedadors.