Més de 100 regatistes de 7 nacionalitats van participar a Roses al V Campionat d’Espanya Làser Màster

Campionat d’Espanya Làser Màster
Més de 100 regatistes van navegar a Roses durant el Campionat d'Espanya de Vela Làser Màster

Unes condicions de vent immillorables en 2 dels 3 dies de la competició van permetre als esportistes oferir un espectacle genial.

Més de 100 regatistes van navegar a Roses durant el Campionat d’Espanya de Vela Làser Màster

La Mediterranean Masters week de Roses va acollir, des de dissabte fins dilluns el V Campionat d’Espanya Làser Màster amb la participació de més de 100 regatistes de 7 nacionalitats diferents que “ens visiten assíduament, que naveguen pel plaer de navegar i que els agrada molt fer-ho a Roses, de fet, alguns s’han comprat una casa aquí”, va afirmar el president del club organitzador, el GEN Roses, Josep Mª Isern. Regatistes de primer nivell són els que participen en aquest campionat, ja que “hem tingut vuit campions del món de la Vela, i altres cinc dels regatistes que han estat medalla d’or en uns Jocs Olímpics més d’una vegada, o sigui que a Roses ha vingut a participar el bo i millor que hi ara a la Vela en categoria Màster”, va assenyalar Isern.

Després de dos dies navegació amb un vent immillorable, ja que l’últim dia no es va sortir a la mar per, precisament, la manca de vent, els regatistes Carlos Echavarri i Mónica Azón es van proclamar campions d’Espanya 2015 en Làser Standard i Làser Radial respectivament.

Dels 3 dies de campionat s’han pogut navegar 6 de les 9 regates previstes repartides en les 2 primeres jornades on el vent va bufar amb una intensitat de 8 a 14 nusos: unes condicions perfectes per veure regates disputadíssimes entre els més de 100 regatistes.

Mònica Azón, medallista olímpica no és la primera vegada que guanya a Roses, ja que al juny passat va guanyar, per quarta vegada consecutiva, la regata To Be or Not To Be de Làser Màster, i la regatista es va mostrar “contenta per revalidar el títol nacional i per guanyar la general d’aquesta regata amb tant d’estrangers de tant alt nivell, gent que ha guanyat mundials”, per remarcar que “per a mi ha estat un plaer estar aquí un altre cop i, sobretot, felicitar a Roses”.

Cal destacar que la classe Làser és una modalitat de vela lleugera que permet la iniciació i el perfeccionament de regatistes joves i grans. Al club del GEN Roses hi naveguen els joves a partir dels 12 anys aproximadament i els veterans de més de 65 anys, com en Peter Whipp, un experimentat regatista que ha aconseguit una magnífica 3a posició en la categoria Làser Radial Great Grand Master. Un exemple a seguir per als més de 20 regatistes de la classe que entrenen a Roses.