Més de 100 voluntaris s’involucren a Roses en el Gran Recapte d’Aliments

Gran Recapte d'Aliments a Roses

Voluntaris a Roses del Gran Recapte d'Aliments

Més d’un centenar de voluntaris distribuïts en una desena de supermercats en torns horaris de 4 a 5 hores fan possible el Gran Recapte d’Aliments a Rosess

Gran Recapte d'Aliments a Catalunya
Voluntaris a Roses del Gran Recapte d’Aliments

Deu són els supermercats de Roses els que participen enguany en el Gran Recapte d’Aliments. Els dos Bon Preu, els dos Caprabo, el Carrefour, el Lidl, el Mercadona, el Condis, el Coviran i l’Spar del carrer Sant Elm. 10 centres comercials que per portar a terme el Gran Recapte amb tota normalitat i amb torns de feina d’unes 4 o 5 hores, Càritas i la Creu Roja, les dues entitats de Roses que coordinen aquesta iniciativa, sol·licitaven una quantitat d’uns cent voluntaris. Quantitat que s’ha superat, ja que “som més d’un centenar distribuïts en tots els supermercats que participen enguany en el Gran Recapte. En tos menys en l’Spar, que com és molt petit el mateixos treballadors animen als clients a contribuir a la causa”, ha manifestat el president de Càritas Roses, Pere Bohigas.

Voluntaris que, segons Bohigas, són de tots els perfils, “doncs hi ha joves estudiants de batxillerat, persones grans en edat de jubilació, ames de casa, en definitiva de pràcticament de totes les edats”

Gran Recapte d'Aliments a RosesEls torns que fan els voluntaris son de 9 a 13 hores, de 13 a 17 hores, i de les 17 fins que tanquen els supermercats, “i a cada torn, depenen del supermercat, hi ha entre 3 i 4 voluntaris que es dediquen a informar als clients, altres que apunten els aliments i d’altres que els classifiquen en les diferents caixes”, ha explicat Pere Bohigas.

Aliments que no son necessaris pel Gran Recapte: Arròs, Macarrons i Espaguetis

El director del Centre de Distribució d’Aliments ha volgut remarcar els aliments que no son necessaris donar “perquè tenim un gran estoc que ens ve de la Comunitat Europera, i que son l’arròs, els macarrons i els espaguetis”. En canvi si que es una prioritat donar “llet, sucre, cacau, potets de fruita, llaunes de conserva de llegumes, tomàquet, sardines i pasta per fer sopa”, ha remarcat Bohigas.

El Gran Recapte d’Aliments continuarà demà, 28 de novembre, durant tot el dia amb l’objectiu d’aplegar una xifra similar a la de l’any passat, quan es van recaptar 4.686.000 kg d’aliments.