Més de 150 persones donen sang a Roses en la primera donació de l’any

Associació de Donants de Sang de Girona
La Sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses va acollir la donació de sang

Dissabte es va portar a terme la primera donació de sang de 2016 al Teatre Municipal de Roses

Associació de Donants de Sang de Girona
La Sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses va acollir la donació de sang

El passat dissabte 9 de gener l’Associació de Donants de Sang de Girona i el Banc de Sang i Teixits van organitzar la primera donació de sang de 2016 a Roses. Una jornada solidaria que es va portar a terme al vestíbul i la Sala dels Miralls del Teatre Municipal.

I gairebé 150 persones, exactament 145 van passar durant tot el dia, de 10 a 14 hores pel matí i de 16:30 a 20:30 hores per la tarda, per les instal·lacions de la sala teatral per donar sang, destacant també que 14 persones més va fer donació de plasma.

En total van ser 159 rosincs i rosinques van contribuir a recollir la sang necessària perquè tots els hospitals i clíniques de Catalunya puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties.

Objectius de la donació de sang

L’Associació de Donants de Sang té com a objectiu promocionar la donació de sang i plasma a les comarques gironines d’una manera totalment altruista, fins arribar a l’autosuficiència en la sang i derivats de la mateixa. Per poder complir aquest objectiu, és fonamental que tota la societat se solidaritzi i prengui consciència amb la realitat de què la sang escasseja i que són moltes vides les que a diari depenen d’una transfusió a temps.