Programa Reallotgem

Més de 200 escolars visiten les llotges de Palamós, Blanes i Roses en el marc del projecte educatiu ‘La Mar de Net’

‘La Mar de Net’
Un total de 219 alumnes de diferents escoles de la província de Girona han visitat les llotges de Palamós, Blanes i Roses

La Mar de Net és un projecte per implicar els infants en la importància de la preservació del medi marí

La Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació continuen, un any més, la seva aposta per conscienciar a infants i joves de les comarques del litoral gironí sobre la contaminació del nostre mar a través del projecte La Mar de Net, que s’emmarca dins del projecte global Pesca Neta. L’objectiu és explicar la tasca que fan els pescadors i pescadores del litoral amb la recollida de plàstics que troben al mar. I, a partir d’aquest coneixement, idear projectes pel seu municipi o entorn proper per tal de minimitzar l’impacte humà, tenir cura i protegir el medi marí.
Aquest projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

La Mar de Net
Un total de 219 alumnes de diferents escoles de la província de Girona (escola El Rajaret – ZER Montgrí de Bellcaire d’Empordà, escola Joan de Margarit de la Bisbal d’Empordà, IE Bruel d’Empuriabrava, escola Carrilet de Palafrugell, escola Vedruna Tordera i escola Montserrat de Sarrià de Ter) han iniciat el projecte de la mà de la Fundació per a la Creativació i ja han visitat les llotges de Palamós, Blanes i Roses. El projecte es desenvolupa a través de diferents fases:

  1. Es comença a l’aula, conduït pels docents amb l’acompanyament i les eines de la Fundació per a la Creativació. L’alumnat té l’oportunitat de reflexionar, idear, proposar, executar i comunicar les seves propostes per presentar solucions innovadores per fer front als reptes esmentats.
  2. L’alumnat i l’equip docent participarà d’una experiència immersiva amb una visita a la llotja de mar on coneixeran el projecte de primera mà, resoldran dubtes, i es podran inspirar per fer un gran projecte de preservació del medi marí.
  3. Les propostes desenvolupades per l’alumnat formaran part d’un concurs entre tots els centres educatius, on se seleccionaran les millors i rebran un reconeixement.

En aquesta edició, La Mar de Net també arriba a l’alumnat de secundària i l’acció contempla unes xerrades i uns tallers virtuals on participarà el CRAM i comptarà amb mig miler de joves. Enviarem una nota de premsa específica per presentar les xerrades.

Projecte Pesca Neta

Pesca Neta neix el setembre de 2020 com un projecte de les confraries de Catalunya per a ajudar a netejar la mar de tots els residus que arriben a les xarxes dels pescadors. Un projecte per a netejar el Mediterrani i garantir la correcta gestió de tots els residus recuperats.