Més de 300 assistents a la Jornada Solidària de Cala Jóncols a favor de nens amb discapacitat

Jornada solidària a Cala Jóncols
D’esquerra a dreta: Joan Comella,ller Jordi Ciuraneta; Juanma Gómez, propietari de l’Hotel ; l’Izan López amb la seva mare; Manel Caro, president dels Tramuntanets i Michael Gómez, propietari de l’Hotel

L’artista Joan Comella ha pintat un mural amb 180 peces per recollir fons per als Tramuntanets i l’Izan López

Jornada solidària a Cala Jóncols
D’esquerra a dreta: Joan Comella, el conseller Jordi Ciuraneta; Juanma Gómez, propietari de l’Hotel ; l’Izan López amb la seva mare; Manel Caro, president dels Tramuntanets i Michael Gómez, propietari de l’Hotel

La Jornada d’artesania, música i pintura solidària que va organitzar ahir dissabte l’Hotel Cala Jóncols de Roses a favor de nens amb discapacitat, va ser un èxit. Més de 300 persones van assistir a l’esdeveniment que va tenir lloc a les instal·lacions del complex hoteler, situat en ple parc Natural del Cap de Creus. Durant la Jornada solidària l’artista Joan Comella va pintar un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de “Mar d’emocions”. Aquest mural consta de 180 peces que ahir es van començar a vendre entre els assistents a la jornada solidària . Cada fragment s’acompanya d’una fotografia per tenir referència de l’obra completa. Les peces també es podran adquirir a través del web de l’Hotel: www.calajoncols.com

Entre els assistents hi havia el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta que va participar a títol personal.

La Jornada Solidària de Cala Jóncols s’ha fet en benefici de l’Associació Tramuntanets de Roses per tal de recaptar fons perquè continuï amb la seva important tasca d’ajuda a nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics. A l’estiu aquest entitat organitza el casal dels nens discapacitats de Roses i de la comarca. Els beneficis de la jornada també es destinaran a la família de l’Izan López, un nen d’un any de Roses afectat d’amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateixen 1 de cada 3 mil nens i que afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l’articulació dels colzes i els genolls. L’Izan necessita de rehabilitació constant.

La iniciativa s’emmarca en el projecte de responsabilitat social que l’Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. El complex hoteler, que aquest any celebra el seu seixantè aniversari, ja va dur a terme l’any passat un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer que va ser un èxit d’assistència. Amb aquest sopar es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d’una escola a l’Índia.

Joan Comella va iniciar l’any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris . Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com, per exemple recordem, el que va realitzar al 2003 en favor de l’Associació Catalana de Moebius, on va pintar el retrat de l’Adam, el noi Moebius de Roses, o tres anys després, al 2006, el mural el que va fer a a benefici de la Unicef o el mural de la nena índia que va pintar al 2.007 a Figueres per la Fundació Vicente Ferrer. També ha col·laborat amb Fotògrafs per la pau i amb la Fundació del Síndrome de Moebius.

Durant la Jornada Solidaria d’ahir també es va dur a terme un mercat d’artesania a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l’artesania. Hi havia estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà. Al vespre, la jornada es va acabar amb música en directe amb el grup Contrapunt Trio, de jazz i bossa nova, entre altres estils; i una sessió de cocteleria.