Fira de la Rosa de Roses

Més de 4.000 persones participaran a les desfilades del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2023
Carnaval de Roses 2023 / Foto: arxiu

Les populars desfilades concentren el major protagonisme i expectació del carnaval de Roses gràcies a l’espectacularitat de les disfresses i carrosses

Entre el 8 i el 12 de febrer, Roses viurà una nova edició de la seva multitudinària festa de Carnaval.  Un total de 58 colles, que aplegaran un total de 3.984 persones més els grups que assisteixen cada any sense haver realitzat la inscripció prèvia-  desfilaran durant les passades del Carnaval de Roses que tindran lloc aquest divendres, 9 de febrer, a les 21 hores; el dissabte dia 10, a les 16 hores i el diumenge, 11 de febrer, a les º12 hores. Milers participants als que s’ha d’afegir als també milers d’espectadors que cada any s’apleguen per gaudir de l’espectacle, ompliran Roses de color i animació.

Les populars passades concentren el major protagonisme i expectació del carnaval rosinc, gràcies a l’espectacularitat de disfresses i carrosses en què rosincs i rosinques treballen durant mesos. La programació carnavalera preparada pel Departament de Festes de l’Ajuntament de Roses, inclou a més balls, concerts i sessions de DJ’s, per fer ballar i gaudir de la festa a tots els públics, a més de la multitudinària arrossada de dilluns i la celebració de tradicions, que a Roses continuen ben vives, com el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l’enterrament de la sardina i la posterior purificació pel foc amb un espectacle pirotècnic.

Ajuntament, colles i establiments, ultimen aquests dies els preparatius per a la celebració de la seva gran festa d’hivern i per acollir els milers de visitants que, edició rere edició, acudeixen al Carnaval de Roses provinents de tot Catalunya i sud de França, disposats a gaudir un anys més del color i de la disbauxa que omplen els carrers i locals de Roses.

Informació d’interès

  • Punts liles. El Carnaval de Roses tornarà a disposar per tercer any de Punts Liles per sensibilitzar, prevenir i abordar actituds masclistes i comportaments sexistes. Estaran situats al port, a l’envelat de la plaça Rahola i a la Pista annexa del Pavelló durant la realització de les diferents activitats.
  • El Carnaval de Roses disposa de la instal·lació d’una plataforma alçada a la plaça Catalunya, degudament senyalitzada i habilitada amb una rampa d’accés, destinada a facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. El consistori vol garantir d’aquesta manera que tothom pugui gaudir de la festa en les millors condicions.

Podeu consultar la programació detallada del Carnaval de Roses en el programa adjunt.