Més de 40 bosses d’escombraries va recollir el Club Atletisme Roses durant el cap de setmana

Club Atletisme Roses
Llaunes, piscines inflables, pneumàtics van ser algunes de les deixalles que van trobar el participants de les jornades de neteja al Parc Natural del Cap de Creus

Una cinquantena de rosincs i rosinques van participar en dues jornades de neteja “de les nostres muntanyes” organitzades pel Club Atletisme Roses durant el passat cap de setmana

Durant els passats 5 i 6 de desembre el Club Atletisme Roses va organitzar unes jornades de neteja de l’entorn natural del terme municipal. Una cinquantena de persones, la majoria socis del club, van participar en el conjunt dels dos dies per netejar el que altres persones (encara no sabem el perquè) es dediquen a embrutar.

Els participants es van dividir en diversos grups per netejar diferents zones del Parc Natural del Cap de Creus i van comprovar, desgraciadament, que aquest espai natural protegit és utilitzat, per la societat en general, com a deixalleria. Centenars de llaunes de cervesa i refresc, pneumàtics, rodes de bicicleta, piscines inflables, somiers, ferralla de tota mena i MERDA per tot arreu és el que van recollir fins emplenar 40 bosses d’una capacitat de 100 litres cadascuna.
Ja no és qüestió de ser net, això es tracta d’educació. Ja que, el que subscriu aquestes línies, veient, en primera persona, la quantitat de brossa que es recollia, considera que a la gent que va deixar una llauna de cervesa, un paquet de tabac o una bossa de xips a la muntanya, o fa perquè és el costum que té de fer el mateix al menjador de casa seva… Perquè sinó, no hi ha explicació…

“Un dels objectius d’haver organitzat aquestes jornades de neteja és conscienciar a la gent que quan surti a passejar o a fer el que vulgui a la muntanya que s’ho en tornin a emportar tot, que no deixen res del que no havia abans de quan van arribar. La natura no demana gens als humans, llavors que no deixen res”, ha afirmat el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre.  

Sastre ha volgut “agrair la resposta de tota la gent del Club Atletisme, que ha estat molt bona, la veritat, que demostra que tot i que som un entitat esportiva petita està composada de gent molt gran en quant a valors, així com de la gent que no és sòcia  del club i que va voler participar, de la qual no tinc més que paraules d’agraiment”.
Malgrat això, el president del Club Atletisme Roses, va lamentar “la resposta de la gent en participar, ens hagués agradat que fos més bona perquè, al cap i a la fi, és per un bé nostre”.

El Club Atletisme Roses, segons el seu president, té previst fer, de tant en tant, jornades de neteja del nostre entorn natural “i animar a la gent que vingui”, remarcant que “si trobem recolzament es podria organitzar, en finalitzar l’acció de neteja, una mica de menjar per agrair als participants la seva col·laboració”.