Mes de paraules

Més de 40 xefs protagonitzen la darrera campanya d’Estrella Damm a l’entorn natural de Roses

Anunci d'Estrella Damm
Fotograma de l'anunci d'Estrella Damm amb els xefs Dabiz Muñoz, Joan Roca i Ferran Adrià

La campanya Xefs vol transmetre el compromís del sector de seguir fent les coses com les ha fet sempre, per continuar sent la gastronomia més reconeguda del món

Al sector cerveser, i a la gastronomia en general, els ha tocat viure temps difícils. Per això, Estrella Damm presenta Xefs, una campanya en la qual la marca i 42 dels seus clients més reconeguts en representació de la nostra gastronomia es comprometen a seguir treballant com ho han fet sempre: apostant per la màxima qualitat, utilitzant les millors matèries primeres, treballant amb productes locals, tenint cura dels petits detalls, estimant l’ofici i innovant. Tota una declaració d’intencions per continuar sent la millor gastronomia del món.

Els germans Roca i Adrià, Dabiz Muñoz, Maca de Castro, Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Paolo Casagrande, Rodrigo de la Calle, Adrián Quetglas o Fina Puigdevall i la seva filla Martina són algunes de les cares conegudes que apareixen a Xefs, els quals no van dubtar ni un segon a posar-se sota les ordres del director de cinema Alberto Rodríguez −i amb Oriol Villar com director creatiu− per representar la nostra gastronomia.

La declaració d’intencions que narra Xefs arranca a elBulli, considerat un dels símbols de la cuina contemporània. Allí, Ferran Adrià i Joan Roca inicien un recorregut per camins de la Costa Brava al qual s’hi aniran sumant fins a 40 professionals de la nostra gastronomia, mentre reflexionen sobre la situació actual i assenten les bases que guiaran els seus propers passos: esforç, dedicació, il·lusió i innovació. Perquè, com bé apunten Joan i Jordi Roca al final de Xefs, “no és només el nostre mitjà de vida, és la nostra manera de viure”.

Un compromís compartit

El compromís dels professionals de la gastronomia per seguir apostant sempre per la màxima qualitat, utilitzant les millors matèries primeres, treballant amb productors locals, tenint cura dels petits detalls, estimant l’ofici i innovant és també el compromís d’Estrella Damm.

Fa més de 140 anys que s’elabora seguint la recepta original de 1876, resultat de la combinació de malt d’ordi, arròs mediterrani i llúpol de les millors varietats, 100% ingredients naturals, sense additius ni conservants.

La qualitat dels ingredients i tenir cura dels detalls en tot el procés d’elaboració continuen sent dos dels principals senyals d’identitat d’Estrella Damm, la qual cosa l’ha convertit en una de les cerveses més valorades i reconegudes a nivell mundial. Mostra d’això és que darrerament ha aconseguit la millor puntuació al sabor en la última edició dels Superior Taste Awards, certamen que, per sisè any consecutiu, ha premiat a Estrella Damm amb el seu màxim reconeixement.

El manifest de Xefs

Hem pres les mesures necessàries,
i quan ens ho han demanat, hem tancat.

Diuen que estem en un moment de transformació total,
que res tornarà a ser com era,
que venen temps difícils.

Pues bien, nosotros vamos a hacer lo siguiente:
col·laborarem amb els millors productors, 
treballarem de sol a sol,
seguirem buscant l’excel·lència,
cuidant obsessivament cada detall,
amb el màxim nivell de professionalitat i dedicació.

Investigarem, innovarem, crearem…  

Amb il·lusió, amb moltes ganes,
i fent sempre autocrítica.  

Sent inconformistes…
i amb humilitat.

És a dir, seguirem treballant exactament igual, com ho hem fet sempre.  

Continuarem fent el mateix que ens ha convertit en la millor gastronomia del món.  

I així podrem continuar rebent-te a casa nostra, 
amb els teus amics,
amb els teus companys de feina,
amb la teva família.  

Per compartir, per gaudir, per descobrir…  
Perquè flipis.
Per cuidar el benestar del teu cos
i de la teva ànima.  

I no ho podríem fer de cap altra manera.
Perquè això no és només el nostre mitjà de vida…
És la nostra manera de viure.

Els protagonistes de Xefs

Ferran Adrià, elBullifoundation
Albert Adrià, Enigma
Miquel Aldana, Tresmacarrons
David Andrés, Via Veneto
Arnau Bosch, Can Bosch
Rubén Campos, Rincón de Diego
Álex Carrera, L’Aliança 1919 d’Anglès
Paolo Casagrande, Lasarte
Quim Casellas, Casamar
Jeroni Castell, Les Moles
Maca de Castro, Maca de Castro
Rodrigo de la Calle, El Invernadero Rodrigo de la Calle
Romain Fornell, Caelis
José Carlos Fuentes, El Club Allard
Marc Gascons, Els Tinars
Vicent Guimerà, L’Antic Molí
Silvia Hofmann, Grupo Hofmann
Nandu Jubany, Can Jubany
Ivan Margalef, L’Ó
Artur Martínez, Aürt 
Pere Massana, Massana
Hideki Matsuhisa, Koy Shunka
Paco Méndez, Hoja Santa
Josep Moreno, Deliranto
Dabiz Muñoz, DiverXO
Rafel Muria, Quatre Molins
Paco Pérez, Miramar
Fina Puigdevall, Les Cols
Martina Puigvert, Les Cols
Adrián Quetglas, Adrián Quetglas
Víctor Quintillà, Lluerna
Albert Raurich, dos palillos
Joan Roca, El Celler de Can Roca
Jordi Roca, El Celler de Can Roca
Josep Roca, El Celler de Can Roca
Oriol Rovira, Els Casals
Francesc Rovira, Fonda Xesc
Carme Ruscalleda, Cuina Estudi
Xavier Sagristà, Castell Peralada
Albert Sastregener, Bo.Tic
Víctor Torres, Les Magnòlies
Josep Xandri, Estany Clar