Roses Cultura

Més de 450 joves de l’Alt Empordà participen en la divuitena Campanya d’alimentació saludable

Aquesta iniciativa que incideix en el comportament alimentari dels joves es va endegar al gener i es clourà a l’abril

Campanya d'alimentació saludable Ha començat la divuitena Campanya d’alimentació saludable adreçada als joves de l’Alt Empordà. La campanya, que pretén millorar el comportament alimentari dels joves, es desenvolupa en unes sessions que duren tot un matí a la l’Escola d’Hostaleria de Figueres.

La iniciativa, que va començar el mes de gener i es clourà el proper mes d’abril, forma part del Projecte de Salut Jove 2015 del Consell Comarcal. En la present edició hi participaran sis centres de secundària (tres de Figueres, dos de Roses i un de Vilafant) i més de 450 joves d’edats compreses entre els 15 i els 16 anys.

Aquesta acció va adreçada principalment als alumnes de 3er i 4t d’ESO dels centres de secundària públics i privats concertats de l’Alt Empordà i respon, entre altres objectius, a la necessitat d’informar els joves sobre els valors i l’aportació energètica dels aliments, aconseguint que reflexionin sobre la importància de l’alimentació en la seva salut i sensibilitzar a tots els àmbits educatius en aquest sentit.

En concret, totes les sessions inclouen informació sobre els hàbits saludables per als adolescents, una xerrada sobre alimentació i dietètica, un taller de cuina i nutrició, una xerrada informativa sobre els estudis que es poden realitzar en aquell centre i un dinar pedagògic servit al restaurant Tramuntana. La campanya compta amb el suport de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, la Diputació de Girona i la Secretaria de Joventut de la Generalitat.