Més de 5.000 € recapta el XXI Sopar de la Fundació Roses Contra el Càncer

Fundació Roses Contra el Càncer
A dalt, els comensals gaudint de l'aperitiu a peu dret, i a sota moment de l'entrega del xec de 800 € del Rotary Club a la Fundació Roses Contra el Càncer

Unes 150 persones solidàries es van donar cita a l’Hotel Montecarlo per participar i degustar el 21è sopar de la Fundació Roses Contra el Càncer

Fundació Roses Contra el Càncer
A dalt, els comensals gaudint de l’aperitiu a peu dret, i a sota moment de l’entrega del xec de 800 € del Rotary Club a la Fundació Roses Contra el Càncer

Un any més la Fundació Roses Contra el Càncer va reunir persones d’arreu Girona en solidaritat dels malalts oncològics i els seus familiars en el seu sopar anual, que té com a finalitat recaptar fons per lluitar contra la malaltia.

Un sopa anual que enguany no va tenir lloc a l’Hotel Almadraba Park, on es va fer durant 19 anys, ni a l’Hotel Terraza, on va tenir lloc els dos darrers anys, sinó a l’Hotel Montecarlo.

Un  nou emplaçament molt ben acollit pels comensals i molt ben valorat per la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra, en assegurar que “estem molt contents per la resposta de la gent, la qual està gaudint de l’àpat preparat per l’Hotel Montecarlo, i la veritat, no es fallen mai, el que suposa una bona injecció per la nostra entitat”.

Durant el transcurs del sopa el Rotary Club Roses-Empuriabrava va entrega d’un xec per valor de 800 € a la Fundació Roses Contra el Càncer. Un donatiu que el fan cada any “de 600 euros i que enguany l’hem augmentat a 800 perquè les circumstàncies ho han permès i perquè tenim molt empatia amb la Fundació”, va afirmar el Secretari del Rotary Club, Josep de Frutos.

Cal destacar que entre els comensals hi van assistir el president de l’ Institut Català d’Oncologia (ICO), Josep Mª Vilà, acompanyat dels doctors/es Arcadi Boixadera, Àngels Quera, Paquita Abulí i Ester Segura, i les autoritats de l’Ajuntament de Roses, l’alcaldessa Montse Mindan acompanyada dels regidors Marc Danés, Jose Mª Mas Blanch, Francesc Giner i Félix Llorens.

Sopar exquisit

El sopar de la Fundació Roses Contra el Càncer té un cos de 60 € per comensal, dels quals 25 van destinats a l’entitat oncològica. Un sopar que va estar composat d’exquisideses. A preu dret els comensals van poder degustar una selecció d’aperitius del xef de l’Hotel Montecarlo, com ous de guatlla i sobrassada, mongetes amb cloïsses, anxoves de Roses, diferents taules de pernil, oliva esfèrica, figues amb pernil, bombó de foie i fruits vermells, bombó de foie i soja, brandada de bacallà i pebrots i pop a la gallega.
Ja a taula, de primer plat es va servir una crema de carxofes amb filet de vieira i foie a la brasa, clorofil·la de cebollins i toc d’aigües cruixents.
De segon, els comensals van degustar un suquet de corball salvatge amb cilindre de patata i all i oli de tinta de calamar.
I per postres es va poder escollir entre una copa de fruits vermells, un iogurt grec, una xocolata líquida i un gelat de fruits vermells i núvol de sucre, que va satisfer els paladars més exigents.
Destacar que l’aperitiu va estat ben regat amb cava, cervesa i refrigeris varis, i el sopar a taula amb vi blanc Empordà Sinols i Cava Forns Raventós Brut Nature Reserva.