Inici Economia Més de cent rosincs són candidats a un lloc de treball

Més de cent rosincs són candidats a un lloc de treball

Joves de Roses optant a una feina durant el Workshop celebrat abans de l'estiu / Foto: arxiu

Empresaris de Roses van entrevistar  a rosincs en busca de feina en el format “speed datin”, cites ràpides. Entrevistes emmarcades en el segon workshop impulsat per l’Ajuntament de Roses

Marc Alcaide entrevistant a una candidata

El Car Jove de Roses es va omplir, ahir divendres, d’empresaris rosincs oferint feina i candidats en busca d’ella en el segon workshop impulsat conjuntament per les Àrees de Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses.
Un workshop consisteix en la realització d’una roda d’entrevistes, concentrades en un dia i un espai concrets, durant les quals els empresaris poden conèixer personalment als demandants de feina i parlar amb ells sobre les tasques a desenvolupar, la durada dels contractes i les condicions de les ofertes, així com copsar de primera mà quines persones poden reunir un millor perfil per als llocs de treball disponibles.
Doncs bé, l’èxit de convocatòria d’aquest workshop va superar amb escreix el realitzat per l’Ajuntament de Roses  l’any passat,  “sí, ja que si el 2012 van ser 70 els candidats, enguany es van presentar 130 rosincs en busca de feina, tot i que després de descartar alguns perquè el seu perfil no s’adequava a l’oferta i que em prioritzat a la gent de Roses per poder optar a la feina, s’han quedat al voltant d’uns 100 candidats”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez.

Candidats/es a un lloc de treball

Un major nombre de candidats gràcies a que el consistori rosinc, enguany, ha augmentat la franja d’edat per optar a una feina. Si l’any passat era fins a 30 anys, enguany es podia presentar tothom, sense tenir en compte la seva edat.
En quan a les ofertes de feina oferta per les empreses de Roses també “s’ha superat les de l’any passat  tot i haver dues empreses menys que han participat respecte a l’any passat, ja que les ofertes de feina han estat molt superiors degut a que les 8 empreses participants tenien 11 ofertes d’ocupacó que, ha suposat en total, la possibilitat de cobrir pels candidats un total de 17 llocs de treball”, va manifestar la regidora de Joventut, Anna Jorquera.
Aquesta acció impulsada per l’Ajuntament ha estat molt ben valorada pels empresaris rosincs “és molt pràctic, perquè t’arriben els currículums filtrats, i et centres només en el que t’interessa, t’estalvies la preselecció, és molt bona idea”, va afirmar Esther Sanés, gerent de Boats Mediterrani.  “És molt positiu, perquè coneixes gent molt variada i pots escollir entre els perfils que més t’interessi. A més està molt bé que puguin optar persones de qualsevol edat, perquè pot interessar una persona jove, o bé al contrari, una de més gran. I a més, d’aquesta manera que està organitzat, n’hem ‘a tiro fet’, perquè com ja s’ha fet una preselecció, va molt bé”, va remarcar Marc Alcaide, responsable d’Alt Empordà Tramonti.

Esther Sanés entrevistant a una candidata

La majoria de les empreses participants oferien treball de cares al públic per això, es demanava idiomes per optar a la feina, com és el cas tant de Boats Mediterrani, empresa de lloguer d’embarcacions, que buscava persones que  “sàpiguen idiomes i tinguin ganes de treballar”, ens va dir la Esther.
En els mateixos termes es va expressar en Marc, encarregat d’una empresa dedicada a l’hostaleria  “busquem cambrers i cuiners, però és important que dominin idiomes”.   Alcaide va comentar, també, que “busquem formar un equip de persones”, davant la perspectiva d’obrir un nou negoci.
La diferència entre totes dues ofertes de feina és que Boats Mediterrani volia contractar personal per reforçar els mesos d’estiu, ja que “tenim gent treballa  tot l’any”, i en canvi Alt Empordà Tramonti donava la possibilitat de  contractes tant de temporada com per tot l’any, depenen de la disposició del candidat.
El regidor de Prmoció Econòmica va voler donar un missatge  aquells rosincs que no siguin finalment seleccionats, “que no es desanimin, ja que des de l’Ajuntament continuem treballant per assessorar i formar a les persones per a que trobin un lloc de treball”.
D’aquí a una setmana es donarà a conèixer quants dels candidats presentats han estat escollits per treballar en alguna d’aquestes 8  empreses, Daikiri Roses Frehburguer, Hotel Montecarlo, Anfocat Ona Tours, Trick Track Roses, Tren Turístic Roses Express, Prestige Hotels i l’esmentades Boats Mediterrani i Alt Empordà Tramonti. 8 empreses que van voler participar en aquest workshop per donar l’oportunitat de treballar a 17 rosincs.

Exit mobile version