Més de la meitat dels participants de la TRANSPYR són estrangers, provinents de 25 països

Transpyr

Felip Puig, Ivan Tibau i Montse Mindan amb els organitzadors, patrocinadors, representants institucionals i participants

El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presentar divendres la sisena edició d’aquesta prova, que s’inicia el 28 de juny a Roses i Cadaqués  

Transpyr
Felip Puig, Ivan Tibau i Montse Mindan amb els organitzadors, patrocinadors, representants institucionals i participants

Dels gairebé 400 participants que hi haurà en aquesta sisena edició de la Transpyr el 53% són ciclistes estrangers, que provenen de 25 països diferents d’arreu del món. Aquest fet consolida la internacionalització d’una de les proves per etapes més dures del calendari mundial. Igual que va passar l’any passat s’han hagut de tancar les inscripcions en arribar al màxim nombre d’inscrits, i finalment seran 280 participants a la Transpyr de muntanya i 80 a la Transpyr Road, la versió en bicicleta de carretera de la mítica travessa dels Pirineus.

També destaca molt l’increment de la participació femenina. Si en l’última edició van ser 7 les noies que van participar a la Transpyr (totes elles la van completar) aquest any són 23, un 80% de les quals també són estrangeres.

Una altra mostra de l’interès creixent de la prova és la repercussió mediàtica que aquesta té. Una desena de mitjans especialitzats en bici de muntanya i carretera d’àmbit internacional s’han acreditat per venir a cobrir la Transpyr i poder-la explicar als seus lectors i telespectadors a tot detall. També ha crescut la cobertura informativa que es fa de les etapes, que generen un gran volum d’interaccions a les xarxes socials.

El Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, va ser l’encarregat de presentar divendres la Transpyr 2015 en un acte que es va celebrar al Palau Robert de Barcelona, i que també va comptar amb la presència del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa i el director del Patronat de Turisme Terres de Lleida, Jordi Blanch, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, entre d’altres autoritats. També s’ha comptat amb la presència de patrocinadors i diversos ciclistes, com els guanyadors de les edicions 2013 i 2014, Pau Zamora i Israel Núñez, i el vencedor de la Transpyr Road de l’any passat, David Ribas.

En el marc de la presentació, el conseller Puig va destacar el paper de la Transpyr en “consolidar una vocació esportiva, que lliga dos mars, dos països diferents i que projecta valors com l’esforç competitiu, la germanor, la sostenibilitat, el respecte al territori, en definitiva, tot allò al que va adreçat el turisme: despertar sensacions, experiències i emocions”.

La Transpyr 2015 se celebrarà del 28 de juny al 4 de juliol, però ja el dia abans el passeig de la Ciutadella de Roses acollirà una festa del ciclisme amb el village amb diferents carpes informatives de patrocinadors i col·laboradors de la prova, coincidint amb l’arribada i acreditació dels participants. La mateixa tarda una etapa pròleg conduirà als 80 ciclistes de la Transpyr Road de Roses a Cadaqués, des d’on l’endemà hi haurà el tret de sortida de la travessa dels Pirineus per carreteres i ports de muntanya.

Pel que fa a la Transpyr de muntanya als 280 ciclistes  els espera un recorregut que surt de Roses i passa per Camprodon, La Seu d’Urgell, El Pont de Suert, Aínsa, Jaca, Roncesvalles-Burguete i Hondarribia. Cada etapa té una distància mitja de més de 100 km i uns 2.500 m de desnivell positiu, i se segueix a partir de coordenades GPS.