Més d’un centenar de senderistes francesos practiquen a Roses la Marxa Aquàtica

Marxa Aquàtica
Els més de cent senderistes fent Marxa Aquàtica ahir a Roses. A la foto petita, Sophie Chipon (amb el rem) i Karine Taboni ensenyen els moviment per una bona pràctica de la marxa

Pertanyents a 21 Clubs associats a la Federació Francesa de Senderisme, 120 persones practiquen a casa nostra la Marxa Aquàtica amb la previsió de celebrar un gran esdeveniment d’aquest esport a Roses l’any 2021

Marxa Aquàtica
Els més de cent senderistes fent Marxa Aquàtica ahir per les platges de Roses. A la foto petita, Sophie Chipon (dreta) i Karine Taboni ensenyen els moviments per una bona pràctica de la marxa

La Marxa Aquàtica és una modalitat de senderisme que va néixer a França l’any 2005, i actualment hi ha 8.000 persones de 100 clubs diferents que la practiquen. Aquest esport consisteix en endinsar-se a l’aigua del mar fins la cintura, “llavors peses la mateixa del teu pes i has d’anar caminant, en cap moment has de córrer o nedar, i si vas en grup encara és millor, perquè es fa com una aspiració i ja no camines, pràcticament llisques sobre l’aigua, llavors amb més persones siguin a l’aigua marxant més fàcil i divertida és la marxa”, va afirmar la presidenta del departament de Marxa Aquàtica de la Federació de Francesa de Senderisme, Sophie Chipon.

Així, 120 persones provinents de 21 clubs de la Mediterrània francesa associats a la Federació de Senderisme del país veí són aquest cap de setmana a Roses per practicar la seva afició, el seu esport favorit, la Marxa Aquàtica.

Durant la celebració del Catalonia Trek Festival, que es va celebrar a Roses entre el 30 d’abril i el 7 de maig, tot els presidents de la Federació de Senderisme europees van comprovar en primera persona que “Roses és el lloc perfecte per a la pràctica de la Marxa Aquàtica, i per això som aquí, on hem fet la marxa més llarga que hem fet fora del nostre país, i han estat 3.000 metres”, va dir Chipon  Tres mil metres que van fer sortint de la platja de Santa Margarida, a l’alçada de l’Hotel Marítim, fins arribar a l’espigó de la Riera Ginjolers, per tornar tot seguit al punt de partida. 1.500 d’anada i 1.500 de tornada.

Però que les platges de Roses siguin perfectes per a la practica de la Marxa Aquàtica no és l’únic motiu que ha portat aquests 129 persones a casa nostra, ja que tenen com a objectiu “dins un projecte amb la Federació Europea de Senderisme d’internacionalitzar aquest esport”, va dir Sophie Chipon.

Gran esdeveniment de Marxa Aquàtica a Roses l’any 2021

I amb la finalitat d’internacionalitzar aquest esport la cap de departament de la Federació de França de Senderisme va anunciar que “estem preparant un gran esdeveniment sobre la Marxa Aquàtica que està previst celebrar-ho aquí a Roses l’any 2021 amb la participació de ciutadans provinents de 33 països d’Europa”.

Dins la Marxa Aquàtica hi ha diferents especialitats que els marxadors francesos tenen previst practicar durant el dia d’avui diumenge, entre d’elles, la cronometrada que faran en el mateix recorregut que ahir dissabte. Una crono que es disputa amb tres marxadors a la vegada.