Més d’una trentena de dones voluntàries de Roses abasteixen de mascaretes el CAP i la Residència Pi i Sunyer

Borsa de Voluntariat de Roses

Voluntaris a punt de sortir de la seu de FADIR per portar material a les més de 30 dones que fan les mascaretes (foto detall)

Dones de la Borsa de Voluntariat de Roses que ja han confeccionat 480 mascaretes tant pel Centre d’Atenció Primària com per la Residència, i que en els propers dies tindran llestes 1.000 més

Una trentena de persones es van adherir fa 10 dies  a la Borsa de Voluntariat impulsada per l’Ajuntament de Roses. Una xifra que ha augmentat considerablement, ja que hores d’ara són més de 30 dones que voluntàriament es dediquen a confeccionar mascaretes pel CAP de Roses, però, sobretot, per la Residència Pi i Sunyer, un centre geriàtric que, com la resta d’arreu Catalunya i l’Estat espanyol té mancança de material sanitari.

Més d’una trentena de voluntàries als que s’ha d’afegir als voluntaris que, coordinats per FADIR (Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses), són els que els fan arribar el material necessari, casa per casa, a cada una de les voluntàries per fer les mascaretes. El material és portat en una bossa que es composa de 10 teles de 20x20cm i un rotllo de beta de 25 metres, ja que cada mascareta en necessita de 2 metres i mig.

Unes mascaretes que cal destacar, són confeccionades amb “el teixit fanotex, que serveix com a barrera a partícules i microorganismes, homologat per a ús en zones quirúrgiques, laboratoris farmacèutics, zones d’alt risc contaminant i sales blanques, i que l’empresa especialitzada Technotex, de Rubí, és l’encarregada de proveir a Roses de tot el necessari per confeccionar-la, fins i tot les instruccions de com fer-les”, ha explicat el coordinador de FADIR, Manel Pulleiro.

I hores d’ara ja s’han fet un total de 480 mascaretes, que un cop fetes “les portem a rentar a alta temperatura, 90 graus, perquè el teixit quedi tou i es pugui respirar bé, i per desinfectar-les”.
I en els propers dies està previst tenir-ne fetes 1.000 mascaretes més.

70 bates pel personal sanitari

A més de les més de trenta dones voluntàries que fan mascaretes cal destacar que hi ha una, Boni Pérez, que està confeccionat un total de 70 bates amb la tela proporcionada pel mateix CAP de Roses, i que un cop acabades seran repartides entre el Centre d’Atenció Primària i la Residència Pi i Sunyer.