Fira de la Rosa de Roses

Més tradició a la Festa Major de Roses, la Festa de les Cucanyes

Festa de les Cucanyes de la Festa Major de Roses
Cau a l'aigua, sí, però amb la banderola a la mà

Petits i grans van jugar a les Cucanyes, és a dir, travessar un tronc de fusta ple de greix per obtenir premi

Festa de les Cucanyes de la Festa Major de Roses
Cau a l’aigua, sí, però amb la banderola a la mà

Tot seguit de l’entrega de premis de la 30ª edició de la Travessia Local de Natació es va celebrar una altra activitat que també és tota una tradició de la Festa Major de Roses, la Festa de les Cucanyes, que se celebra en un dels espigons de la Riera Ginjolers.

Mainada i joves van voler provar si eren capaços de travessar un d’uns deu metres de llargada, ple de greix tot ell, per agafar la banderola que hi havia a la punta, abans de caure a l’aigua. Som molt pocs els que ho aconsegueixen, ja que no és un objectiu fàcil en quan els peus prenen contacte amb el greix del tronc. La probabilitat de relliscar i caure al mar és molt alta.

En un dels troncs participaven els més petits, de fins a 12 anys, i en l’altre I com sempre hi havien dos troncs, en el que en un participava la mainada fins a 12 anys, i en l’altre a partir dels 13 anys fins als 100. Els que tenien 101 ja no els deixaven participar, o si?

Tots els participants podien repetir torn per si al primer no ho aconseguien. Per això, en el pal van haver de posar més greix, ja que de tants intents els pals quedaven ben nets.

Els afortunats que aconseguien agafar la banderola tenien com a regal un pollastre a l’ast.