Mesures preventives de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per a la contenció del coronavirus

Castelló d'Empúries
Castelló d'Empúries

Les mesures preventives de contenció a aplicar a la Vila Comtal van entrar en vigor ahir dijous i s’aplicaran fins al pròxim 27 de març, prorrogables segons indicacions del Govern de la Generalitat

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, tenint present la situació del SARS-Cov-2 i la malaltia denominada COVID-19, coneguda com a Coronavirus,  i les indicacions donades des de diversos departaments de la Generalitat de Catalunya, ha elaborat un document amb les mesures preventives de contenció a aplicar a la població  fins el 27 de març, prorrogables segons indicacions del Govern.

Les mesures adoptades van destinades a la protecció de la població en general però sobretot a la protecció dels infants, de persones d’ edat avançada i persones amb malalties cròniques o problemes de mobilitat.

En aquest sentit, i tot i que  poden experimentar variacions en funció de la situació,  les mesures són les següents:

  • Reduir l’afluència de públic a tots els edificis i dependències municipals en compliment de les mesures preventives adoptades pel Govern en què se suspenen o ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin aforament superior a mil persones. En cas que es tracti d’activitats de menys de mil persones es podran dur a terme només si s’ocupa un terç de l’aforament autoritzat. Això s’aplicarà a activitats recreatives, culturals o religioses, independement que siguin de caire públic o privat.
  • Els esdeveniments esportius s’hauran de celebrar a porta tancada.

Aquestes mesures afectaran les següents activitats i equipaments municipals:

-Suspensió del Mercat Municipal d’Empuriabrava

-Ajornament del  75è Homentage a la vellesa fins a poder definir una nova data.

Suspensió de les activitats i cursos organitzats per l’ajuntament dirigides a la gent gran, infants o col·lectius vulnerables

-Tancament fins a nou avís els equipaments següents:  Pavelló Municipal d’Esports, Biblioteca Municipal i el Casal de Castelló.

  • En el cas dels centres escolars, s’atendrà a allò que estableixi el Departament d’Educació.
  • Demanar a totes les entitats, associacions, col·lectius i privats  que tenen previst organitzar properament activitats a la via pública o en edificis municipals, tinguin en compte aquesta situació i ajustin els seus preparatius valorant les probabilitats d’ajornaments o suspensions informant a l’ajuntament dels canvis. La web de l’ajuntament  mantindrà actualitzat el llistat de les modificacions dels actes i activitats.
  • L’Ajuntament garanteix el funcionament dels serveis municipals, i en especial d’aquells que es consideren més essencials, com:

         – Serveis sociosanitaris municipals

         – Policia Municipal

         – Protecció Civil

         – Servei i subministrament d’aigua

         – Neteja i residus

         – Enllumenat públic

         – Tansport públic

         – Atenció al públic

  • L’Ajuntament mantindrà informada la ciutadania a través dels canals de comunicació existents al muncipi i molt especialment a través de la web www.castello.cat i les xarxes institucionals.

Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es vol transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, així com de màxima confiança en el sistema de salut i dels serveis públics , i es recomana seguir els protocols que es marquen des del Govern de la Generalitat a través de catsalut.gencat.cat  per tal de no col·lapsar el sistema sanitari.