Tot i la meteorologia la Fira del Disc i el Dia de la Música de Roses va esdevenir un èxit de públic

Dia de la Música i Fira del Disc de Roses

La Rambla Riera Ginjolers va esdevenir el centre neuràlgic del Dia de la Música i Fira del Disc de Roses

El passat dissabte es va celebrar a Roses una nova edició de la Fira del Disc i del Dia de la Música amb uns nous emplaçaments pel que fa als escenaris i la pròpia fira

Dia de la Música i Fira del Disc de Roses
La Rambla Riera Ginjolers va esdevenir el centre neuràlgic del Dia de la Música i Fira del Disc de Roses

Tot i la pluja intermitent que va haver-hi durant el matí, la Fira del Disc va començar a les 11:00 hores on diferents professionals van oferir una gran selecció de productes nous i de segona mà en format vinil, CD i DVD on es podien trobar des de la darrera novetat musical dels grups actuals fins a autentiques obres de col·leccionista.

Pel que fa les actuacions en directe es van encetar a les 16:30 hores simultàniament als 3 escenaris repartits per Roses, un a la plaça de Les Botxes, l’altre a la plaça de l’Església, i un tercer a la Rambla Riera Ginjolers, que amb el desenvolupament de la Fira del Disc, va ser la part central d’aquesta edició del Dia de la Música.

Rambla Riera Ginjolers, centre neuràlgic del Dia de la Música i la Fira del Disc de Roses

Xavi Gorro, principal impulsor de la Fira del Disc en el marc del Dia de la Música, va valorar de manera “molt positiva”, la celebració d’aquesta jornada muiscal, alhora que va treure una nova idea per l’any vinent, “i és que en lloc de dispersar a la gent per tres escenaris crec que seria millor posar-los tots tres a la Rambla Ginjolers, tot i que el de la plaça de l’Església es pot respectar perquè està a tocar, per a que sigui durant aquest dia el veritable centre neuràlgic, el rovell de l’ou de la música”.

Els encarregats d’obrir els concerts a la plaça de Les Botxes van ser els saltencs Dinero Negro, que amb el seu rock urbà van fer les delícies d’autòctons i visitants. Una actuació que va continuar amb les diferents concerts oferts pels grups rosincs Cava Brut i Roadhouse, tancant la música en aquest escenari del passeig marítim la banda de Sant Celoni, The Reapers.

A la plaça de l’Església es van concentrar els concerts de petit format i de cançó d’autor. Així, els primers en pujar a l’escenari van ser Els Pescadors de Roses,  per donar pas al grup de fusió musical de Calabass, la banda de música indie Olvido París i els cantautors Josep Sala, Cardona de Amores i Terry Patrick Ryan.

A la Rambla Riera Ginjolers els figuerencs De Lao a Lao van ser els que van inaugurar l’escenari amb la seva rumba-rock festiva, que va fer les delícies dels espectadors. Seguidament Guillem Camós, guanyador del primer Duel de Guitarres celebrat a la festa major de Roses al 2014 va presentar el seu primer disc en solitari titulat “Inside me” , per continuar amb el grup de l’Escala Dalton X i els gironins Timeless que amb les seves versions del rock van fer les delícies de tots els espectadors.

Els concerts van acabar a l’escenari de la Rambla amb les actuacions de Trece Días i Black Bells. Trece Días van tornar a Roses una vegada més a presentar les cançons del seu disc “Salvaje” després d’haver actuat a importants escenaris de la geografia nacional.
Per la seva banda la banda tribut a AC/DC, Black Bells va fer les delícies dels espectadors amb el seu show i la seves interpretacions de les cançons de la banda australiana.