Nadal a Roses

Micky Mouse i la seva eterna xicota Minnie, dos ratolins Pipiolis al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Els Pipiolis que es convetiran en Micky i Minnie amb la seva carrossa

La colla Els Pipiolis van de Pitima continuen la seva filosofia de disfressar-se de dibuix animat

Carnaval de Roses 2015
Els Pipiolis que es convetiran en Micky i Minnie amb la seva carrossa

Els agrada. Són com nens. Els hi encanta disfressar-se de personatges infantils. Al menys durant els dos darres anys, tres si comptem l’actual, ho han fet així. Al 2013 van anar de Tao Pai Pai, personatge de la sèrie Bola de Drac, l’any passat de Tortugues Ninja, i enguany de Micky Mouse i la seva adorable xicota, la Minnie, “volíem una disfressa vistosa, senzilla i que anéssim còmodes per poder passar-nos-ho bé”, va dir Francesc Montero, un dels cap de la colla Els Pipioli van de Pitima.
Per tant la carrossa l’han engalanat amb les imatges dels dos ratolins Pipiolis, “amb els noms de cadascú perquè es vegi qui són i posant, a més, decoració del món de fantasia on viuen el Micky i la Minnie”, va explicar Montero.

Els Pipiolis no posen mai de Barraca per la Festa Major, per tant “cadascú paguem una quota de la que ha de sortir tot el cost que significa el carnaval”, va dir en Francesc. Així, cada membre d’aquesta colla, que són 30 adults, un xic menys que l’any passat, paga 140 euros, 20 més que al 2013, “perquè al ser menys gent hem hagut de pujar un xic”. Una quota en la que entra el menjar, el beure i la roba, després cadascú es busca la modista. I l’arrossada “encara no ho sabem, suposo que els que quedin vius voldran anar i està inclosa, però encara no ho sabem els que anirem”, va especificar entre rialles el cap de colla.

Pel que fa al sorteig, de fer un de sol o un per cada dia de passada, Els Pipiolis van de Pitima creuen que “és millor un sorteig únic i que toqui el que et toqui, perquè sinó després ja és difícil divendres trobar el teu lloc, dissabte i diumenge has de fer el mateix i encara pot ser més complicat”.

Els Pipiolis els va tocar el número 41, “era el que buscàvem, ni molt endavant ni molt enrere”. Un xic més amunt de la meitat, ja que surten més de 70 colles, per tant, en Micky haurà de fer gala de la seva paciència per treure a passejar a la seva eterna xicota, la Minnie.