Mig de centenar d’espais, entre places, edificis i carrers il•luminen des d’avui les llums de Nadal de Roses

Encesa llums de Nadal
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Serveis Públics, Josep M" Mas Blanch i la vicepresidenta de Roses Comerç, Roser Alabert, en el moment d'encendre les llums de Nadal

Aquesta tarda s’ha portat a terme la tradicional encesa de les llums de Nadal de Roses

Encesa llums de Nadal
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Serveis Públics, Josep M” Mas Blanch, i la vicepresidenta de Roses Comerç, Roser Alabert, en el moment d’encendre les llums de Nadal

Tres-centes figures, llums decoratives i altres ornaments il·luminaran des d’aquesta tarda, i durant totes els festes de Nadal, els principals carrers, places, rotondes i edificis. Un total de 50 espais il·luminats amb motius nadalencs.
I des d’aquesta tarda perquè és quan s’ha portat a terme la tradicional, al carrer Major de Roses, l’encesa de llums de Nadal. Una encesa que l’han portat a terme l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Serveis Públics, Josep Mª Mas Blanch i la vicepresidenta de Roses Comerç, Roser Alabert.
La representant del comerciants rosincs ha significat que aquesta il·luminació “dóna vida al comerç en èpoques difícils i ajuda a la seva dinamització, que juntament amb les llums dels aparadors de les botigues contribueixen a potenciar el comerç en aquestes dates”, per aquest motiu ha volgut agrair a l’Ajuntament “l’esforç que fa cada any en superar-se amb aquestes llums que il·luminen carrers, places i rotondes i que ajuden als comerciants”, ha remarcat Alalbert.

Per la seva banda l’alcaldessa ha volgut també agrair, en aquest cas al departament de Serveis Públic i l’equip de ROSERSA “per l’idea i esforç de canviar les llums cada any a les rotondes i principals carrers de Roses, i per això fem l’encesa de llums aquí, al carrer Major, perquè  veiéssiu aquests ornaments nous en forma de bola que s’han adquirit, que trobo que són diferents i molt maques”.

Encesa llums de NadalUnes llums de Nadal amb les quals, segons Josep Mª Mas Blanch, hi ha un estalvi d’un 80% d’energia elèctrica respecte l’any passat, “al anar canviar tot el sistema i passar a bombetes LED, de baix consum”. Un estalvi que es produeix no només en l’energia elèctrica, sinó també en contractacions “al poder connectar-nos a l’enllumenat públic no tenim que fer contractacions extres a companyies. Així hem passat de les 14 o 15 contractes que havíem de fer abans als dos actuals”, ha subratllat Mas Blanch.

Les llums s’encendran tots els dies mitja hora abans que l’any passat, a les 17:30 hores en lloc de les 18:00, i s’apagaran l’1 de la matinada fins al 7 de gener.