Roses Cultura

Mig miler de feligresos inauguren la Festa Major de Roses amb la Missa Internacional Oikoumene

Missa Internacional Oikoumene
El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, repartint la comunió entre els feligresos durant la Missa Internacional Oikoumene

La Missa Internacional Oikoumene va ser la primera activitat de les més de 40 programades per la Festa Major

Missa Internacional Oikoumene
El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, repartint la comunió entre els feligresos durant la Missa Internacional Oikoumene

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, va oficiar la Missa internacional Oikoumene de Roses celebrada a la plaça de l’Església. Un ofici solemne que se celebra per cinquè any consecutiu en indret al ben mig de la Vila desprès de deixar la seva anterior ubicació, l’explanada del moll dels pescadors.

La convocatòria religiosa va esdevenir tot un èxit, ja que al voltant de mig miler de persones, entre rosincs i cristians de diverses nacionalitats que passen les vacances a la Costa Brava, es van aplegar a la plaça de l’Església.

La missa va inaugurar les activitats de la Festa Major de Roses que s’allargaran fins aquest proper diumenge, 17 d’agost.

Missa Oikoumene

Oikoumene és una paraula grega llatinitzada que etimològicament vol dir mundial. Aquesta missa internacional va néixer de la iniciativa d’uns turistes francesos, ara fa poc més de 20 anys i és oficiada en 6 idiomes.

Quan es celebrava al moll dels pescadors reunia prop de 2.000 feligresos, una quantitat que ha minvat significativament, ja que l’emplaçament de la plaça de l’església no es tan ampli com el port.

Els fidels assistents a l’ofici solemne, rosincs, altempordanesos i estiuejants provinents de diferents països, van participar en les lectures i en la processó d’ofrenes que es va portar a terme durant la celebració.