Mig miler de persones recullen més de dues tones de brossa a Palamós i Sant Feliu de Guíxols

Mou-te pel Mar

Més de 2 tones de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava es van recollir durant la setmana passada a Palamós i Sant Feliu de Guíxols

Van participar en el projecte ‘Mou-te pel Mar’ agrupats a través de la plataforma digital Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns de la Costa Brava

Més de mig miler de persones han participat aquesta setmana al projecte ‘Mou-te pel Mar’, agrupats a través de la plataforma digital Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinades amb l’activitat pesquera i l’esportiva. Ahir al matí es van dur a terme dues sortides de ‘plogging’ de forma simultània a Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

Durant aquesta setmana les confraries de pescadors també han estat recollint residus al mar

Els participants, després d’un escalfament conjunt, van sortir a fer esport pels entorns de les zones portuàries, mentre recollien la brossa que trobaven pel camí. En arribar de nou a port van dipositar les escombraries als contenidors on durant tota la setmana els pescadors també han abocat la brossa recollida a alta mar durant la seva activitat pesquera.
Dissabte, també van portar-hi residus els participants a la sortida d’eco-swimming, organitzada pel Club Natació Palamós, mentre que el divendres els alumnes de secundària de l’escola Vedruna també van participar a la campanya amb una sortida de plogging.

En total, més de dues tones d’escombraries recuperades del mar i de la zona propera a la costa, una xifra que creixerà els propers dies amb la col·laboració de les confraries de pescadors i les campanyes de ‘plogging’ previstes a Roses el 27 d’octubre i a Blanes.

Esport, salut i consciència mediambiental

Aquest són els tres eixos del projecte ‘Mou-te pel Mar’, que s’ha posat en marxa aquesta setmana amb la col·laboració de RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre palamosina que fomenta les pràctiques esportives.

A través de Twinapp es coordinen les diferents sortides, tant per mar com per terra, i des del llançament de l’app s’ha creat una gran capacitat de relació entre els usuaris, que comparteixen la seva afició per l’esport, la promoció d’hàbits saludables a través de l’esport i la preocupació pel medi ambient.