Els militants de la Junta Local del PP Roses es plantegen donar-se de baixa del partit

Junta Local del Partit Popular de Roses

D'esquerra a dreta: Manuel Garrido, Àngel Tarrero i Manel Escobar, membres de la Junta Local del Partit Popular de Roses

Els membres de la Junta Local de Roses del Partit Popular, Manel Escobar, Àngel Tarrero i Manuel Garrido podrien deixar la disciplina del partit en “rebutjar de manera absoluta qualsevol acte de violència com va passar el passat diumenge, 1 d’octubre”

Junta Local del Partit Popular de Roses
D’esquerra a dreta: Manuel Garrido, Àngel Tarrero i Manel Escobar, membres de la Junta Local del Partit Popular de Roses

Els dos regidors del PP a l’Ajuntament de Roses, Manel Escobar i Àngel Tarrero; i el regidor de l’Ajuntament de Santa Llogaia, Manuel Garrido, es manifesten, com a representants de la Junta Local del Partit Popular, en contra de qualsevol tipus de violència.

I després dels fets ocorreguts el passat diumenge durant al celebració del referèndum, Àngel Tarrero, president de la Junta Local, ha afirmat que “les coses no s’estan fent com es tindrien que fer”, ha anunciat que “nosaltres tres, en Manel Escobar i jo com a regidors de Roses, i Manuel Garrido, com a regidor a l’Ajuntament de Santa Llogaia estem valorant deixar la disciplina del Partit Popular”.

“Disciplina, has dit disciplina” li va dir Escobar, per afegir que la qual cosa “vol dir que seguiràs en el partit”; “no, no vull dir que ens en anem del partit perquè no ens agrada com està el tema”, li va replicar Tarrero.

Abans d’aquest anunci, Tarrero ha manifestat que “les coses no s’han portat bé per cap dels dos cantons, i demanarien que les persones que tenen la responsabilitat de solucionar aquest problema, que tenen noms i cognoms, seguin d’una vegada per a que s’acabi tot això que està passant. Tenim que retrobar aquesta via de diàleg per tornar a la convivència bona, pacífica i agradable, i si això arribés tothom ho agrairíem”.

I la decisió de plantejar-se deixar la disciplina del partit ve donada perquè “des de Madrid les coses es veuen d’una manera, però els que vivim el dia a dia i treballem aquí no ens agrada el que estem veient”.
Tots tres, Manel Escobar, Àngel Tarrero i Manuel Garrido, en paraules del primer, “rebutgem absolutament qualsevol tipus de violència com els que van esdevenir el passat diumenge, dia 1 d’octubre. Són uns fets que jo personalment, i els membres de la Junta Local del Partit Popular de Roses no compartim”, ha afirmat, afegint Escobar en la seva exposició que “ens emplenem la boca per defensar tot tipus de violència de gènere, de respecte a les persones i que els nens ho aprenguin, i per això trobem fora de forma i de lloc, tot i que era un referèndum il·legal, el que va passar  diumenge, i volem explicitar que el nostre rebuig és total cap a les actuacions que hi ha haver diumenge.
El portaveu del PP a l’Ajuntament de Roses, ha significat que “si era un referèndum il·legal no era necessari arribar fins on va arribar. I com a regidors del PP l’Ajuntament de Roses i com membres de la Junta Local del Partit Popular, juntament amb Manuel Garrido, volem deixar constància del nostre rebuig al que va passar diumenge”.

Cal assenyalar que la baixa dels tres militants del PP ha de ser valorada i aprovada per la pròpia Junta Local de Roses, que de fer-se efectiva serien els tres primers regidors del Partit Popular a la comarca de l’Alt Empordà en donar-se de baixa.