“Millor cartell de concerts, més gent, però menys ‘cash”

Festa Major de Roses 2019
Les Barraques de la Festa Major de Roses 2019 van portar més gent però menys diners

A trets generals, aquesta és la valoració que fan les colles de Carnaval de les Barraques de la Festa Major de Roses 2019

Tots els representants de les colles de Carnaval, que han estat en cadascuna de les 12 Barraques que hi havia al recinte firal durant la Festa Major de Roses, consideren que el cartell de concerts ha estat millor que l’any passat i, com a conseqüència, va assistir més gent als concerts.

En canvi, però 10 dels caps de colla lamenten que la caixa ha estat pitjor que anys anteriors.

Posem-nos en situació, les Barraques ubicades al costat de les fires obtenen la majoria dels seus beneficis en el menjar.
En canvi, les que estan a l’altra banda, els guanys provenen en la seva major part, de les begudes.
I tots sabem que el tant per cent de benefici que dona la beguda és més alt que el que dona el menjar. Un benefici més alt afegit a que requereix menys esforç i temps el servir una cervesa o un combinat que preparar un àpat.

Les colles de Los Nenucos, del Tech, d’A Corre Cuita, de Scargottins, de Ens Falta Temps i la Bruel, en l’ordre de més lluny a més a prop de l’escenari eren les que tenien les Barraques en el costa a tocar les fires.

I tots els seus representants, David Gómez, Simón Rodríguez, Carles Ferrer, Ferran Prats, Carme Trull i Eli García han coincidit a dir que “hem fet menys caixa, menys cash que anys anteriors”.
“Buhos i Lágrimas de Sangre han portat molta gent, és veritat, però també molt de jovent i això significa molt de botellón”, va dir Gómez, de Los Nenucos. Opinió compartida per Eli García, de la colla Bruel, amb la Barraca a tocar a l’escenari, “ha hagut més gent que l’any passat però ha consumit menys, ja que ha hagut molt de ‘botellón’, i la caixa no té res a veure amb la que vam fer l’any passat ”.

I de la mateixa manera es van expressar, Manel Senes, Mònica Bernal, Manuel Garrido i Miguel Muñoz, representants, respectivament, de les colles Los Lereles, Pim Pam Pum, TorraCastanyes i Sant Tornem-hi. Muñoz va argumentar que ha hagut menys beneficis “pel moment social i econòmic que vivim, si la gent no es pot permetre sortir a sopar en lloc tampoc ho farà a Barraques”.

Els dos únics representants de les colles de Carnaval que es van mostrar satisfets del beneficis obtinguts a Barraques van ser Yago Coll, de Venim de l’Hort i Alfons Gómez, de la Wendy’s Club, colles que van tenir la seva Barraca a davant de tot, les de més a prop als WC -per ubicar-nos. “La nostra ubicació de la barraca ens fa tenir una valoració de 10 en quant a tot”, va assegurar Coll. I de la mateixa manera es va expressar l’Alfons, “la ubicació de la nostra barraca és de recaptació de calers amb la beguda, que et deixa un benefici més alt que el menjar, tot i que no hem fet comptes, però crec que ens ha anat molt millor que anys anteriors”.

Paradoxalment, des de la barraca on hi era enguany la colla de Venim de l’Hort, la que està més endavant de tot, no es veu tot l’escenari, i és la que més benefici treu del beure.  

Barraques de Roses, Barraques familiars

Tots els barraquers van coincidir que les Barraques de Roses no tenen res a veure a les Barraques de la Festa Major d’altres poblacions, ja que són visitades bàsicament per famílies senceres. En aquest sentit, Miguel Muñoz va afirmar que “hem de fer una reflexió sobre els grups que volem que vinguin a tocar a les Barraques de Roses, ja que són diferents a les d’altres ciutats, i enguany han vingut grups que han portat gent, però no són adients per al model de Barraques que hem creat”.

Grup de generadors, un nosa continua

Del que sí es van queixar els barraquers, un any més, i van… Va ser dels grup de generadors que porten l’electricitat a cadascuna de les Barraques, ja que no passar un dia que una barraca es quedés tingués interrupcions del servei de llum al llarg de la nit.