Cinema a la Fresca

Minva un xic la participació de la Travessia Local de Natació de la Festa Major de Roses

Travessia Local de Natació de Roses – Trofeu Enric Badosa
Moment de la sortida de la Travessia Local de Natació de Roses

L’últim any que es va celebrar, al 2019, es van llençar a l’aigua per participar en aquesta travessia de natació de la Festa Major de Roses, 135 nedadors i enguany ho van fer 107

Al 2019, quan es va celebrar per últim cop la Travessia Local de Natació de Roses – Trofeu Enric Badosa, aquesta va tenir una llargària de 700 metres. En canvi, enguany, en no haver platja al costat de l’espigó en decidir l’Ajuntament de Roses no malbaratar recursos (uns 8.000 euros cada any) en la regeneració de la platja a l’espera que l’Estat executi la creació d’un espigó adjacent i perpendicular al de la Riera Ginjolers, la Travessia de Natació de Local ha vist com ha passat de tenir 200 metres més de recorregut.
900 metres de distància que potser hagi influït perquè la inscripció de participants fos  un xic inferior a la de fa tres anys, ja que van ser 107 nedadors els que es van llençar a l’aigua de la Badia de Roses per participar-hi, quan al 2019 van ser-hi 135.
El mateix va passar a la Mini Travessia, on van nedar uns 25 infants acompanyats alguns dels seus pares, 14 menys que fa dos anys.

El primer en cobrir la Travessia va ser el jove Crosby Fitch, que va invertir un temps de 10 minuts i 59 segons, mentre que l’últim flequer de Roses, en Domingo Cusí va ser l’últim amb un temps 34 minuts i 32 segons, el qual va ser ovacionat per les milers de persones que hi havia als espigons i a la platja per no defallir i preferir arribar a la meta abans que abandonar. El mateix alcalde de Roses, Joan Plana, li va rebre a la línia d’arribada amb una sentida abraçada en reconeixement del esforç realitzat per en Domingo Cusí.

Un cop finalitzada la Mini Travessia es va procedir a l’entrega de trofeus, que va anar a càrrec del mateix alcalde Joan Plana, la regidora d’Esports, Vero Medina, el regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, i el regidor de Serveis Públics, Juan Manuel Fernández.

La classificació general i de totes les categories es poden consultar clicant AQUÍ.

no images were found