Miquel Gotanegra, elegit nou president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà

Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà

El nou president de l’ AHAE, Miquel Gotanegra, amb la seva Junta i assistents a l'Assemblea

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà va constituir una nova junta transversal i representativa de tots els sectors de la comarca i de tot el territori

L’empresari Miquel Gotanegra va ser elegit, per unanimitat, nou president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE) durant l’Assemblea que es va dur a terme ahir dilluns a l’Hotel Restaurat Bon Retorn de Figueres.  Gotanegra, que encapçalava l’única candidatura presentada,  agafa el relleu de Lluís Fernández que va morir el passat mes de juliol i que havia encapçalat la presidència de l’entitat des del 1985. Gotanegra ha ocupat la vicepresidència durant els darrers 25 anys.

Durant l’Assemblea, que va aplegar una quarantena de persones, es va constituir un nova junta, transversal i representativa de tots els sectors de la comarca i de tot el territori.  

A l’acte va assistir el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, el nou president de l’Associació Empordà Turisme, Esteve Guerra, i el director de l’Institut l’Olivar Gran de Figueres, Rafa González que ha assumit l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà.

La nova junta

El vicepresident i tresorer serà Salvador Jordà ( Hotel Empòrium de Castelló d’Empúries), i Marta Gardell ( Hotel Restaurant Bon Retorn de Figueres) serà la Secretària. Els vocals seran Joan Solà ( Hotel Restaurant La Quadra de Maçanet de Cabrenys) , Carmel Isern ( Restaurant Kroaks de Roses i 1869 de l’Escala), Maria Àngels Fernández ( Hotel la Goleta i Restaurant Els Pescadors de Llançà), Max Huguet ( Hotel Mas Falgarona d’Avinyonet de puigveentós), Guillem Casamitjana ( Retaurant Santa Llúcia de Roses), Fermín Lee ( Restaurant Shang-Hai de Figueres), Ramon Duran ( Hotel Restaurant Duran de Figueres), Roser Bronsoms ( Restaurant Can Jeroni de Figueres), i Frederic Carbó ( Restaurant Lizarran, Dynaimc i Txot’s de Figueres).

Durant el seu parlament, Miquel Gotanegra va tenir unes paraules de record per al seu antecessor, Lluís Fernández, i va agraïr a totes les persones que han format part de les juntes anteriors el gran esforç dedicat. “S’obre una nova etapa, engrescadora i partim d’una bona posició”, va assegurar el nou president de l’AHAE.

Gotanegra va explicar que agafa el relleu al capdavant de l’entitat amb un projecte propi. Entre els objectius del nou president hi ha “el de fer de lobby i el d’oferir la màxima col·laboració amb l’administració per potenciar l’Empordà com a destinació turística referent”. En aquest sentit, va anunciar un ambiciós projecte de treball  per crear una entitat de promoció única a  l’Alt Empordà  en col·laboració amb l’Associació Empordà Turisme  (un ens mixt format pel consell comarcal, els municipis i empreses de la comarca).

També es potenciarà la marca Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’Associació per tal que continuï sent referent; i s’impulsaran  programes de formació específica per al sector de la mà de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà. L’objectiu del projecte de la nova junta i de les aliances que es volen impulsar és crear una gran distribuïdora de serveis per als associats en consonància amb les normatives existents.

De cares a l’any 2.020 es treballa en un projecte ambiciós que vol reconèixer el paper destacat de la dona en el sector a l’Alt Empordà i que vol ser un homenatge a totes les dones que han dedicat la seva vida al sector. En aquest sentit es preparen un seguit d’accions que es duran a terme durant l’any que ve i que s’anunciaran en les properes setmanes.

Miquel Gotanegra també és president de l’Associació de Càmpings de Girona, de la Federació Catalana de Càmpings, i de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i Shopping Roses.També és vicepresident de la patronal FOEG.

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà  es va constituir l’any 1978 i agrupa 120 establiments del sector de l’allotjament i la restauració de la comarca.