Cinema a la Fresca

Miquel Gotanegra és reelegit president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà

Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà
El president de l'l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà amb els participants a la jornada, entre d'ells, el regidor de Turisme de Roses, Fèlix Llorens

Dilluns es va fer l’assemblea anual de l’associació en un acte celebrat a Vilafant, i es va celebrar una jornada sobre com enfocar el turisme de futur, dins el cicle iniciat el 2022

L’empresari Miquel Gotanegra ha estat reelegit per unanimitat president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE). A l’assemblea, que es va fer ahir en un acte a Vilafant, es va escollir també per formar part de la nova junta directiva a Salvador Jordà, com a vicepresident; Fermí Lee de tresorer; Max Huguet, com a secretari; i com a vocals a Carmel Isern, Guillem Casamitjana, Roser Bronsoms; Bele Gràcia; Ramon Duran; Ariadna Sala; i Pep Piarnau.

Miquel Gotanegra, que és president de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Empordà des del 2019 i que havia estat vicepresident de l’entitat durant 25 anys, ha impulsat un cicle de jornades de turisme de gran interès per enfocar el camí que vol seguir la comarca per aconseguir que el turisme sigui cada cop més sostenible i de qualitat i que l’oferta faci viure als visitants experiències úniques i innovadores. Les jornades han reunit centenars d’empresaris i de representants d’un gran nombre institucions. S’han generat debats de gran interès, dels quals se’n poden extreure conclusions per enfocar el camí que ha de seguir el turisme.

“Cap al 2050. Visió de futur”

Sota aquest títol els empresaris de l’Alt Empordà van continuar el passat dilluns el debat iniciat l’any passat per debatre els reptes turístics de la comarca. La quarta jornada, conduïda pel periodista Santi Coll i que es va fer a la masia Palol de Sabaldòria de Vilafant, va posar de manifest un cop més que la comarca te un gran potencial i capacitat per atraure turisme durant els 365 dies de l’any.

La inauguració va anar a càrrec del president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra; i de l’alcaldessa de Vilafant, Montse De la Llave Alegrí. “El turisme ha de ser sostenible, digital i desestacionalitzat. Només així podrem tenir un creixement qualitatiu. La comarca ja va en bona direcció”, va indicar Gotanegra. També va remarcar la importància que el sector privat i públic treballi conjuntament.

El director del Museu de l’Empordà i director de la Casa Natal Salvador Dalí, Eduard Bech i Vila, va explicar aquesta nova experiència a Figueres, com a exemple de generar atractius nous per posar en valor el territori i atraure visitants i com a cas d’èxit pels resultats fins ara obtinguts.

El consultor expert en DTI (destinacions turístiques intel·ligents), digital i sostenibilitat, Xavier Pascuet, va parlar de les perspectives turístiques de futur i va destacar que “la desestacionalització no és una opció, sinó una necessitat” i que “cal apostar pel turisme responsable i per la digitalització dels negocis”. També va remarcar que “és molt important promoure l’experiència i trobar el que ens fa diferents”.

L’any passat es van fer tres jornades on es va posar de manifest que cal estar convençut que la desestacionalització de la temporada turística és possible, cal posar en valor la marca Empordà i els productes que aglutina i treballar plegats: els empresaris fent xarxa i en col.laboració amb les administracions. El cicle de jornades continuarà aquest any amb nous debats.