Miquel Lozano I Mario Rabell superen la 1ª etapa de la TRANSPYR arribant a Camprodon sense problemes

Tots dos ciclistes van invertir unes 9 hores, 0 minuts i 33 segons per cobrir els 118 km de muntanya que separen Roses de Camprodon a la 1ª etapa de la Transpyr

Miguel Lozano i Mario Rabell a la línia de sortida de la TRANSPYR 2012
Miguel Lozano i Mario Rabell a la línia de sortida de la TRANSPYR 2012

Els components del Club Ciclista Roses, Miquel Lozano i Mario Rabell van arribar a Camprodon en el marc de la 1ª etapa de la Transpyr Adventure sense cap mena de problema. Els dos ciclistes rosincs van sortir molt forts i durant els primer quilòmetres van pedalar al capdavant del pilot composat per gairebé 240 ciclistes inscrits a la prova. De seguida però, van decidir afluixar el ritme ja que el seu objectiu no era arribar a Camprodon entre els primers, sinò aconseguir la fita d’arribar a San Sebastián el proper 7 de juliol. Llavors, van decidir, tots dos, reservar energies per les etapes venideres. Lozano i Rabell van invertir un temps de 9 hores, 0 minuts i 33 segons, entrant a les posicions 88 i 89ena respectivament. Com a equip hi van fer a la 44ena posició
La primera etapa d’aquesta tercera edició de la Transpyr va sortir ahir de Roses a les 8h del matí i la forta calor va ser el principal enemic dels ciclistes, que l’ha fet duríssima pels participants, que han recorregut 118 quilòmetres i superat un desnivell de 2.400 metres positius. El paisatge marítim de Roses es va anar transformant a mesura que s’avançava passant cap a La Garrotxa i arribant al Ripollès per finalitzar amb la darrera baixada fins a Camprodon.
Daniel Martinez i Emilio Vivian, de l’equip Fundación Alberto Contador, van ser els primers ciclistes en creuar l’arc d’arribada de Camprodon, amb un temps de 6 hores i 35 minuts.
A les 18 hores es va portar a terme l’acte de benvinguda per part de les autoritats municipals. L’actual regidor d’Hisenda i antic d’Esports, Miquel Sala, va rebre el passaport de la Transpyr de mans dels corredors del Club Cilcista Roses, Miquel Lozano i Mario Rabell,  i el va lliurar als representants de Camprodon, Jaume Guàrdia i Joan Compte, que avui el conduiran fins a la Seu d’Urgell. Guàrdia i Compte han estat una de les parelles més afectades per les averies en aquesta primera etapa. Poc abans del segon avituallament, al poble de Beuda (Garrotxa) Guàrdia ha trencat el canvi de marxes de la seva bicicleta quan rodaven en primera posició. Aquesta incidència els ha obligat a aturar-se gairebé dues hores fins que els han portat un recanvi de la peça i han pogut seguir per arribar fins a Camprodon.
Al llarg de l’etapa ses van produir les primeres averies i caigudes i diversos participants, que van ser atesos pel servei mèdics a l’arribada a Camprodon.
L’etapa d’avui uneix Camprodon i La Seu d’Urgell, un recorregut de 115 quilòmetres i un desnivell de 2.750 metres.