Moció del grup municipal d’ERC perquè Roses sigui una Vila lliure de prejudicis, estereotips i rumors falsos

ERC Roses

Gerard Teixidó amb la resta de regidors d'ERC a l'Ajuntament de Roses / Foto: arxiu

Prejudicis, estereotips i rumors falsos sobre la diversitat cultural que “s’han de combatre amb campanyes de sensibilització, tallers antirumors i diàleg intercultural”, asseguren des de la formació republicana de Roses

ERC Roses
Els quatre regidors d’ERC a l’Ajuntament de Roses / Foto: arxiu

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Roses presentarà una moció al ple ordinari d’aquest mes de juny per millorar la gestió de la diversitat a la Vila. En aquest sentit, el regidor republicà, Gerard Teixidó, afirma que “un 32% dels rosincs són nascuts a l’estranger”, però lamenta que “moltes vegades el desconeixement mutu alça barreres entre les diferents comunitats i impedeix l’assoliment de majors cotes de cohesió social”.
Malgrat reconèixer que a Roses no hi ha greus problemes de convivència, Teixidó ha assenyalat que cal “promoure la relació, comunicació i interacció entre tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu origen, així com també combatre els rumors i els estereotips falsos que contribueixen a distanciar la ciutadania” .

Per assolir aquests objectius, els republicans han proposat una sèrie de mesures concretes. En aquest sentit, el regidor també ha explicat que “volem que Roses visibilitzi i normalitzi la diversitat cultural present a la ciutat a través de mesures com ara campanyes de sensibilització, tallers antirumors o experiències de diàleg intercultural”.

La moció proposa també altres mesures com elaborar materials divulgatius com fulletons, còmics o xapes; accions als espais web i en les xarxes socials o activitats de reflexió intercultural per tal d’afavorir la coneixença de les persones immigrants, millorar la cohesió social i la convivència.

Per últim, ERC ha demanat que “es doni comptes en el ple per part de la regidoria de Benestar Social per exposar les accions empreses en referència als acords de la moció i fer-ne una valoració en el termini de 6 mesos després de l’aprovació”.