‘Moebius por el Mundo’ i les dificultats de Manuel Rubio per tornar a Espanya des de l’Argentina

'Moebius por el Mundo’
Manuel Rubio amb Emilio Scotto

Problemes amb el banc retarden molt més del previst el retorn de Manuel Rubio a Espanya

'Moebius por el Mundo’
Manuel Rubio a punt per embalar a Luna, la seva moto

Recordem que l’1 d’octubre va ser un dia feliç per a Manuel. Gràcies a ell, es van conèixer famílies Moebius de Buenos Aires i es mostrava convençut que “en un parell o tres de dies” posaria rumb a Espanya.

BBVA Argentina no és BBVA Espanya

Però va anar al banc per treure els seus diners, però no li donen perquè “pel que sembla BBVA Espanya i BBVA Argentina no és el mateix, perquè aquí no em reconeixen”. La solució que li van donar és que treies els dines des del caixer automàtic, però clar, “necessito 30.000 pesos i al dia només puc treure 1.500”, el que suposa passar 20 dies més a l’Argentina per aconseguir el total dels diners. El cabreig de Manuel era majúscul, perquè el Motorista Solidari de ‘Moebius por el Mundo’ ha de començar a treballar quan abans millor per poder pagar la hipoteca de casa seva. Tot això passa el dia 2 d’octubre. Al dia següent, 3 d’octubre, Manuel va a l’hospital a visitar al propietari de la casa on està allotjat, l’Àngel, que va ser hospitalitzat “i ja ha sortit de l’UCI i es troba en una habitació. Si tot va bé entre avui i demà li donen l’alta”, va explicar.

Plantejament d’anar a Uruguai a treure diners

'Moebius por el Mundo’
Manuel Rubio amb Emilio Scotto

Al Motorista Solidari li surt la possibilitat d’anar a Uruguai a treure els diners obrint una compte bancària en aquest país, “és la única solució que trobem per ara”, va dir Manuel. Durant aquest dia va poder anar a BMW a recollir l’embalatge de la moto, que “és millor del que pensàvem”, i va conèixer a Emilio Scotto, motorista que “té el rècord mundial de visitar països en moto i ha recorregut el món dos cops consecutius”.

Acusacions a través de les xarxes socials

El 4 d’octubre es compleix un mes que Manuel Rubio està a l’Argentina. Un dia trist perquè Manuel confessa que l’estan arribant missatges pel Facebook “amb acusacions molt serioses, i no voldria que aquest projecte, en el que hi ha molta gent que hi ha darrera meu, se’n anés a norris. Perquè el projecte de ‘Moebius por el Mundo’ està servint de molt, de molt, i no voldria que es tirés a les escombraries”. Fins i tot, va dir que li arribaven amenaces a través del xat del Facebook.

'Moebius por el Mundo’
Així es va haver de posar Luna dins l’embalatge

“El projecte s’ha acabat, ja he fet totes les visites que havia previst a aquí en Buenos Aires i ara l’únic objectiu es tornar a casa, amb els meus”, va explicar el dia 5 d’octubre, mantenint la possibilitat d’anar a Uruguai a treure diners “que és més fàcil que aquí en Argentina”. També existeix la possibilitat que un argentí, amb compte bancària a Espanya que li doni els diners en efectiu per després Manuel ingressar-li al banc quan arribi a Espanya.
La bona notícia del dia és que a l’Àngel, propietari de la casa on està allotjat, “ja l’han donat l’alta i estic més tranquil, ja que em sentia com un okupa”.

Finalment decideix no anar a Uruguai a buscar els diners que l’havia enviat la seva dona, la Vicky, per Western Union, ja que es va decidir, finalment, ingressar els diners a la compte d’un noi argentí perquè aquest li donés a Manuel en efectiu.

Per fi aconsegueix els diners

El 7 d’octubre va ser “un dia també complet” va dir Manuel Rubio. Va poder obtenir els diners, va pagar l’enviament de la moto, va poder reservar el bitllet d’avió amb el comprovant que marxa diumenge, 11 d’octubre. “ La cosa pinta bé, dilluns al migdia arribaria a Madrid i Luna tres dies més tard”.

'Moebius por el Mundo’
La moto de Manuel Rubio amb destí a l’aeroport de Buenos Aires

El dia 8 d’octubre va fer 4 mesos que Manuel Rubio va iniciar el seu viatge. I en el quart mes d’aniversari del viatge del projecte ‘Moebius por el Mundo’ li diuen al Motorista Solidari que ha d’obrir l’embalatge per “fer un parell de cosetes que exigeixen perquè la moto entri a a Europa, com, per exemple, fumigar la moto”.
I així el 9 d’octubre es va dedicar a desembalar la moto per “desconnectar la bateria, desinflar les dues rodes per complert, treure la benzina totalment”. Fins i tot el van posar problemes per les bosses on porta la roba de recanvi. I després de totes les molèsties li van dir que la companyia aèria que transportarà la moto desembalarà la moto per complert i la tornaran a empaquetar, “espero que ningú s’encapritxi amb res i ho deixi tot tal i com l’han trobat”, va dir Manuel.

'Moebius por el Mundo’
El que semblava impossible s’ha fet realitat. Manuel Rubio a l’aeroport de Buenos Aires a punt d’agafar un avió direcció Espanya

I divendres, 10 d’octubre, va portar a Luna a l’aeroport, a on li van posar problemes per una confusió d’un funcionari que havia especificat que havia patit un accident a l’Argentina i no que havia creuat la frontera de Bolívia amb la moto accidentada. I després van haver de revisar l’embalatge “sense mirar si havia fet el que m’havien obligat a fer, desinflar les rodes, treure la benzina i desconnectar la bateria”.

Dissabte 11 d’octubre, va ser un dia d’espera i tranquil·litat per, finalment, al dia següent, diumenge 12 d’octubre, va sortir en avió sobre les 9:30 hores va agafar l’avió des de l’aeroport de Buenos Aires fins a Madrid. On arribarà dilluns sobre les 2 del migdia, i on esperarà a la seva moto, que podria ser que arribi el mateix dia que Manuel.