Mohamed El Amrani, Pablo Guirao i la Fundació Roses contra el Càncer, protagonistes de la Festa del Voluntariat

Festa del Voluntariat

La Taula d’Entitats d’Inclusió Social promou una jornada de treball i una festa per impulsar el voluntariat a la comarca

Festa del VoluntariatLa Taula d’Entitats Inclusió Alt Empordà i la Fundació Clerch i Nicolau estan organitzant la Festa del Voluntariat Figueres-Alt Empordà que tindrà lloc el proper 31 de maig a la Casa Empordà (antic escorxador) a Figueres. Serà la primera edició que se celebrà aquest esdeveniment a la comarca i s’organitza en el marc de la Setmana del Voluntariat.

Aquesta iniciativa de les entitats socials de l’Alt Empordà té com a finalitat donar a conèixer a la ciutadania els projectes solidaris que porten a terme a Figueres i a la comarca i promoure una major sensibilització a l’entorn de la tasca del voluntariat social.

La Casa Empordà comptarà amb diversos espais on s’han programat un seguit d’activitats. Així, les entitats presentaran els seus projectes solidaris en l’espai Càpsules i es podran conèixer de primera mà els projectes en què estan treballant.

L’Espai Jocs oferira tallers i activitats per als infants (3-12 anys) i comptarà amb l’actuació del grup d’animació infantil País de Xauxa. Al llarg de la tarda s’han programat diversos concerts a càrrec de la Jove Orquestra de Figueres, el grup de jazz No Problemo i Pablo Guirao.

A la plaça Escorxador es podrà participar en la flashmob que organitzarà Ksameu i al llarg de tota la festa els Instagramers Solidaris podran captar el millor moment i compartir les seves imatges #instasolidaris.

Prèviament, el 28 de maig, tindrà lloc una jornada de treball dirigida a professionals d’entitats, a voluntaris i a la ciutadania sobre Com gestionar amb èxit el voluntariat. La jornada té com a finalitat promoure un espai de treball i de participació per aprofundir en les metodologies i reptes que avui planteja la gestió del voluntariat, amb la participació de la Fundació Roses contra el Càncer, entre altres entitats de la comarca.

La jornada constarà de dues parts i se celebrarà al col·legi de les Escolàpies de Figueres. Preveu tallers simultanis per promoure eines i habilitats per a la gestió del voluntariat en diferents àmbits de treball (Infants, adolescents i joves; Gent gran; Persones amb malaltia; Persones amb dificultat mental i Famílies). Tant els tallers com el debat posterior es podran seguir en streaming mitjançant el hashtag de twitter: #voluntariataltemporda.

També es realitzarà un debat obert sobre els reptes que planteja la gestió de la diversitat i comptarà amb la participació de diversos ponents.

El debat serà moderat per Mohamed El Amrani, president de la Xarxa de Convivència de Roses.

Per poder participar en aquesta jornada de treball s’ha de fer la corresponent inscripció, fins el 26 de maig, a la Fundació Clerch i Nicolau de dilluns a dijous de 17:00-19:00 hores, o bé trucant al tel. 972 503 952, o sinó per mail: inscripcions@clerchinicolau.com