Fira de la Rosa de Roses

Molt bona actuació dels Vailets de l’Empordà i la Colla Castellera de Figueres a la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2018
El 3 de 7 és un dels castells que van descarregar els Vailets (esquerra) i els castellers de Figueres per la Festa Major de Roses

La Colla Castellera de Figueres i els Vailets de l’Empordà, de Castelló d’Empúries, van tornar a fer una exhibició de castells als visitants que omplien Roses

Festa Major de Roses 2018
El 3 de 7 és un dels castells que van descarregar els Vailets (esquerra) i els castellers de Figueres per la Festa Major de Roses

El passat diumenge, 12 d’agost, dins els actes de la Festa Major de Roses els Vailets de l’Empordà i la Colla Castellera de Figueres van tornar a oferir un derbi casteller.

Totes dues formacions van sortir a plaça, mai millor dit perquè la diada es va portar a terme a la plaça Catalunya de la Vila, amb un pilar de 4 cadascuna.
Tot seguit, els castellers de Figueres van obrir la ronda de castells descarregant un 3 de 7. I el mateix castell van intentar Els Vailets, els quals encara no ho havien aconseguit fer aquesta temporada. I després d’un segon intent ho van descarregar desbordant l’eufòria i l’emoció entre els castellers de la camisa blau cel.
Tot seguit, els castellonins, van descarregar la torre de 6 i van acabar amb un 4 de 6 amb agulla. La diada s’acabava amb 3 pilars de 4 simultanis i un pilar de dol en record a la mare d’un Vailets

La Colla Castellera de Figueres després de descarregar 4 de 7 amb agulla en tercera ronda, van necessitar d’un segon intent pel fer el mateix amb el 3 de 7 amb agulla en la ronda posterior.

Els figuerencs van finalitzar la seva actuació recuperant per la colla el pilar de 5 i el pilar de 4 aixecat per sota.  I els Vailets van acabar la diada amb 3 pilars de 4 simultanis i un pilar de dol en record a la mare d’un membre de la colla castellonina.

Totes dues colles van oferir una molt bona diada castellera per la Festa Major de Roses davant centenars de turistes que omplien la plaça Catalunya.