Mes de paraules

Molta activitat a l’escola Jaume Vicens Vives de Roses per donar la benvinguda a les festes de Nadal

Escola Jaume Vicens Vives
La cantada de Nadales es va portar a terme a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d'Esports

Representació dels Pastorets, inauguració del projecte ‘SomArt’ i una cantada de nadales van portar a terme els estudiants de l’escola Jaume Vicens Vives abans de les vacances de Nadal

Escola Jaume Vicens Vives
Representació dels Pastorets que van portar a terme els alumnes de 6è de Primària de l’Escola Jaume Vicens Vives

La primera activitat que van portar a terme tant el personal docent com els alumnes de l’escola Jaume Vicens Vives per donar la benvinguda al Nadal i abans d’iniciar el període vacances, va ser la representació dels Pastorets, adaptació de Folch i Torres que va portar a terme el professor David Pujol, i que va tenir lloc el passat 13 de desembre al Teatre Municipal de Roses. Una representació realitzada pels alumnes de 6è de Primària i que va tenir un caire solidari, ja que es va fer a benefici de La Marató de TV3.

La següent es va celebrar 6 dies després a la mateixa escola, i que va consistir en la inauguració de l’exposició del projecte ‘Somart’, on els pares i mares van poder visitar les galeries d’art creades pels alumnes del centre.

Escola Jaume Vicens Vives
El projecte ‘SomArt’ va emplenar d’art totes les dependències de l’Escola Jaume Vicens Vives de Roses

‘SomArt’ és una iniciativa que s’impulsa dins l’escola pel que fa a les Àrees de Visual i Plàstica amb la finalitat d’impulsar la creativitat dels nens i nenes.  Tal com indica el seu nom, “la proposta parteix de la premissa que tots ‘SomArt’ i tots podem crear art, traient  l’artista que portem a dins. És un projecte transversal que implica diverses àrees i que té com a objectiu aprendre a aprendre. S’estimula la intel·ligència des d’una vessant global. Es vol educar en “mirar” tot presentant 27 artistes al llarg de l’escolarització, des de p3 fins a 6è, com Dalí, Riley, Earhol, Haring… treballem els autors i gaudim de  les seves obres que  inspiren noves i pròpies creacions”, van explicar les professores de l’escola i impulsores del projecte, Meritxell Marí i Anna Pou.

I el passat dia 22, coincidint amb l’últim dia abans de vacances de nadal, l’Escola Jaume Vicens Vives va portar a terme una cantada de nadales a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports.
Els nens i nenes de P3 fins a 6è van interpretar diferents nadales molt originals i alegres, i en la que el personal docent de l’escola també va preparar una peça musical per tots els alumnes.

Escola Jaume Vicens Vives
La cantada de Nadales es va portar a terme a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports

I com aquesta la Jaume Vicens Vives fa un impuls especial en l’aprenentatge del francès com a llengua estrangera, els alumnes del Cicle Inicial Mitjà i Superior també van cantar una nadala típica de França.
Aquesta cantada de nadales esdevé una activitat més en les que l’escola obra les portes a les famílies dels alumnes per tal de compartir les vivències i aprenentatge que es porten a terme en aquest centre d’educatiu d’Infantil i de Primària de Roses.