Molta gent passa gana a Roses i Catalunya, i podem ajudar a que això no passi

Gran Recapte d'aliments
Voluntaris de Roses durant una edició anterior del Gran Recapte d'Aliments d'estiu/ Foto: arxiu

Crida de voluntaris per a la Gran Recapte d’Aliments a Roses

Gran Recapte d'aliments
Voluntaris de Roses durant una Gran Recapte d’aliments / Foto: arxiu

Els quatre Bancs d’Aliments a Catalunya, els de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida organitzen per al proper cap de setmana, concretament els dies 28 i 29 de novembre, el Gran Recapte d’Aliments. Un acció humanitària que Càritas i Creu Roja seran les entitats que el portaran a terme a Roses.

I per a que sigui possible que aquestes dues institucions puguin realitzar el recapte amb èxit “necessitem com més voluntaris millors perquè en anys anteriors vam poder donar cobertura en sis supermercats, això vol dir que necessitem 10 voluntaris per cadascú”, va afirmar Pere Bohigas, president de Càritas Parroquial de Roses.

Els supermercats on es portarà a terme són el Mercadona, el Carrefour, els dos Caprabo, el Condis i el Bon Preu, del carrer Dr. Barraquer.

A més voluntaris menys hores per estar als supermercats

Pere Bohigas va remarcar que “quant més voluntaris millor, perquè així seria la meitat de temps en que aquests voluntaris haurien d’estar al supermercat, en lloc de 5 o 6 hores haurien de ser només 2 o 3”. Per tant, va fer una crida a tots els rosincs “necessitem a tothom”, per superar “la xifra, com a mínim, de l’any passat en que vam superar els 10.000 quilos”.

En definitiva, entre els diferents torns que s’han  de fer i els supermercats que s’han de cobrir caldria un nombre de al voltant de 200 voluntaris per fer tots dos dies del Gran Recapte.

La tasca dels voluntaris

No tots els voluntaris fan la mateixa tasca durant el Gran Recapte, ja quehi haurà uns que s’encarregaran de comptabilitzar els aliments que es vagin recollint en cada supermercat, d’altres informaran a la gent i repartiran bosses específiques per si volen ser solidaris i participar en la recapta, i uns tercers seran els encarregats de classificar els aliments per facilitar la posterior distribució a la gent necessitada”.

Com ser voluntari

Les persones interessades a participar al Gran Recapte d’Aliments com a voluntari ho poden fer de varies maneres:

A l’hora d’apuntar-se s’haurà d’especificar el nom complert, el telèfon i la disponibilitat horària.

Cal destacar que el divendres, a ser laborable, és quan més manca de voluntaris hi ha, per això des de Càritas es demana que la gent que pugui col·laborar als dos dies es decanti preferentment el divendres.

Aliments més necessaris

Els aliments que més manca en té el CDA són oli, tonyina, cacau i nocilla per a la mainada, i d’altres que són caducitat més curta, com la llet, “i que són productes que no ens arriba de la Comunitat Econòmica Europea. En canvi”, explica el president de Càritas Roses, “l’arròs, la pasta i les llegums ens donen dues vegades a l’any i per això no són tan primordials que la gent ens porti aquests, ja que en tenim”.

300 famílies necessitades d’aliments a Roses

A Roses són un total de 300 famílies les que té comptabilitzades el Centre de Distribució d’Aliments i pel qual han de passar dues vegades per recollir menjar, que se’ls dóna en la quantitat proporcionada al nombre de membres de cada família.